Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Premierul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu conducerea Damen Shipyards Mangalia SA pentru a găsi o soluție, după ce șantierul a intrat în insolvență (SURSE)

ro

02 Sep, 2024 10:38 211 Marime text

 
  • Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, vineri, cu Arnout Damen, șeful Damen, pentru a găsi o soluție, după ce șantierul a intrat în insolvență, potrivit surselor guvernamentale.

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, vineri, cu Arnout Damen, șeful Damen, pentru a găsi o soluție, după ce șantierul a intrat în insolvență, potrivit surselor guvernamentale consultate de Economedia.

Angajații Damen au declarat că nu au putut fi asigurate nici măcar cele 5 luni promise de către guvern, de la Fondul de Garantare, deoarece cererea nu poate fi făcută către AJOFM în lipsa unei decizii definitive a instanței asupra dosarului de insolvență. Aceștia spun că au fost acordate părți din salarii, dar decalate.

Tribunalul Constanţa a deschis, în luna iunie, procedura de insolvenţă a companiei Damen Mangalia, după ce grupul olandez Damen a cerut falimentul șantierului naval. Casa de insolvență CITR filiala Bucureşti a fost numit administrator judiciar.

Despre Damen Shipyards Mangalia SA
 
Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare.
 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51% din capitalul social, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49% din capitalul social.
 
Șantierul Naval 2 Mai SA este astfel reprezentantul Statului Român în Damen Shipyards Mangalia SA, Șantierul fiind controlat, cu 93,88781% din acțiuni, de Statul Român prin Ministerul Economiei.
 
Din directoratul Damen Shipyards Mangalia SA fac parte Jape Pravin Suresh și Sofien Lamiri (președinte).
 
În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.



Citește și:
Insolvență Damen: Curtea de Apel Constanța, anunț important în dosar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii