Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Sistem modern implementat la rafinăria Petromidia

ro

17 Jul, 2024 21:02 203 Marime text








Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International (Rompetrol), a finalizat recent modernizarea Instalației de Cocsare Întârziată (Cx) a rafinăriei Petromidia, prin implementarea unui nou sistem de foraj/tăiere a produsului petrolier, dar și automatizarea fluxului de producție.
 
Valoarea totală a investiției s-a ridicat la circa 13 milioane de dolari.
 

„Prin aceste lucrări, reușim să aducem Instalația de Cocsare Întârziată într-o nouă etapă tehnologică, în care marcăm un progres important la capitolele eficiență, fiabilitate și siguranță operațională. Astfel de proiecte arată că revizia nu înseamnă doar mentenanță și recertificări, ci și faptul că Rompetrol Rafinare a prevăzut o importantă componentă de dezvoltare, prin investițiile realizate”, a declarat Florian Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

 
Proiectul, implementat în timpul reviziei generale, a presupus înlocuirea sistemului cu unul de ultimă generație, complet automatizat, furnizat de o companie germană cu experiență și expertiză în astfel de echipamente.
 
Noul sistem reprezintă un avantaj tehnologic, fiind posibilă reducerea ciclului de tăiere cu aproximativ 30 de minute, reducerea consumului de energie electrică, iar toate manevrele pot fi executate semi-automat și automat, de la distanță. În plus, investiția contribuie la scăderea impactului asupra mediului, dar și la creșterea gradului de protecție și siguranță a
angajaților, cu beneficii inclusiv în exploatarea unității, potrivit unui comunicat al Rompetrol Rafinare.
 
Potrivit sursei, toate echipamentele aferente noului sistem (echipamentele sistemului de manevră și structurile metalice de susținere și ghidare) sunt amplasate la înălțimi cuprinse între 45 și 88 de metri. Având în vedere înălțimile considerabile, implementarea proiectului a reprezentat o provocare din punct de vedere mecanic și al execuției, în fiecare etapă fiind respectate cu strictețe normele de siguranță.
 
Lucrările au fost coordonate de specialiștii Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol) și au fost executate de șapte companii cu expertiză în domeniu, care au repartizat 140 de oameni pentru proiect.
 
 
 

Citește și
 Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia Năvodari
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii