Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Un bărbat a încercat să ofere mită unui polițist în centrul localității Murfatlar

ro

02 Oct, 2024 14:13 188 Marime text

Bani, Sursa foto: Pexels


 
Prin ordonanţa din data de 1 octombrie 2024 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul I.V., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi care a fost reţinut pentru 24 de ore prin ordonanţa din aceeaşi dată a procurorului de caz.
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 27 septembrie 2024, în jurul orei 18:09, în cursul unui filtru rutier organizat de lucrătorii Poliţiei Oraşului Murfatlar în centrul localităţii, când autoturismul marca BMW pe care îl conducea pe drumurile publice fost oprit pentru control, inculpatul I.V. i-a oferit unui lucrător de poliţie, denunţător în cauză, suma de 400 de lei, cu scopul de a nu îi întocmi dosar penal, întrucât nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a transmis Parchetul de pe lână Tribunalul Constanța.

În cursul zilei curente,  procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile faţă de inculpat, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanța.

Pentru derularea investigaţiilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Judeţean Constanța.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil,  încheiat sursa citată.

Citește și:
Bărbat acuzat de proxenetismFete forțate să iasă pe bulevardul Aurel Vlaicu, pentru cea mai veche meserie din lume
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii