Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategie rutiera cu amenzi duble pentru soferi

ro

23 Oct, 2009 01:18 973 Marime text
Noua strategie de siguranţă rutieră la care se lucrează în această perioadă ar putea conţine mai multe modificări deloc blânde pentru şoferii neatenţi sau doar mai tupeişti.

Conducătorii auto vor fi nevoiţi să se gândească de două ori atunci când urcă în maşină, dacă nu vor ca din buzunarul lor să plece dublul amenzilor actuale şi, în plus, să adune puncte la fiecare greşeală făcută. Astfel, conducătorul auto poate rămâne pieton 30 de zile mult mai repede, în funcţie de cum însumează cele 15 puncte.

Ce-a mai „ieftină" abatere, pentru oprire neregulamentară, i-ar putea costa pe şoferi 120 de lei, dacă plătesc pe loc, iar cea mai „scumpă", între 540 -1.200 de lei, plătiţi în aceleaşi condiţii, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Printre alte greşeli care vor costa dublu se numără şi neacordarea priorităţii pietonilor şi altor autovehicule, depăşirea coloanei la semafor, trecerea pe culoarea roşie, toate sancţionate cu amenzi cuprinse între 480 - 960 de lei, în situaţia în care sunt achitate după 48 de ore.

Cum românii încă nu s-au obişnuit să poarte mereu centura, să nu vorbească la telefon în timp ce conduc şi să se asigure când fac o depăşire, experţii din domeniul rutier propun ca şi în acest caz amenzile să crească la 240 - 360 lei, sau 120 de lei, plătiţi pe loc.

Staţionarea neregulamentară şi nepăstrarea distanţei în mers, alte probleme des întâlnite, vor fi şi ele sancţionate cu 480 - 600 lei, după cele 48 de ore în care şoferul achită doar jumătate din sumă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii