Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 26 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenți din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, la un workshop interdisciplinar la Muzeul de Artă Constanța

ro

26 Nov, 2024 17:27 134 Marime text


Muzeul de Artă Constanța. Sursa foto: ZIUA de Constanța


Miercuri, 27 noiembrie 2024, începând cu ora 14.30, la Muzeul de Artă Constanţa, va avea loc workshop-ul cu tema „Vibrație, lumină și culoare  – o incursiune în discursul impresionist”. Acțiunea se realizează în parteneriat cu Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Scopul întâlnirii este acela de valorificare a potențialului oferit de muzeul constănțean, în vederea creșterii performanței academice, în legătură cu provocările educaționale și culturale contemporane.
La activitate vor participa studenți de la specializările Limba și literatura română – Limba și literatura franceză, Limba și literatura franceză – limba și literatura italiană și Limba și literatura engleză – limba și literatura franceză, anii de studiu II și III, din cadrul Facultății de Litere, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, însoțiți de conf. univ. dr. Ioana Manea, a precizat Muzeul de Artă Constanța

Lucrări din patrimoniul muzeului constănțean, realizate în cheie impresionistă de maeștri ai artei moderne românești, vor constitui un punct de plecare pentru abordarea relației lumină – culoare în creația artistică și un pretext de discuție pentru modalitatea în care temele predilecte se regăsesc în literatura impresionistă. Coordonatorul workshop-ului este lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, educator muzeal la Muzeul de Artă Constanța și cadru didactic la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.
 

„Această întâlnire propune o problematizare interdisciplinară, derivată din contextul cultural al celei de-a doua perioade a secolului al XIX-lea, anume din discursul impresionist de factură artistică și literară deopotrivă. Patrimoniul muzeului constănțean oferă o bogată reprezentare în acest sens, iar lucrările lui Nicolae Grigorescu sunt revelatoare pentru ceea ce a însemnat racordarea artei românești la arta europeană a vremii, contactul cu arta franceză și pictorii impresioniști francezi care se întâlneau la Barbizon. De asemenea, pictura impresionistă o regăsim și în lucrările lui Nicolae Dărăscu, iar compozițiile lui Lucian Grigorescu, un pictor care este asociat postimpresionismului, sunt un bun pretext pentru activitatea propusă” a menționat lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, coordonatorul workshop-ului.



Citește și:
Festivitatea de încheiere a Proiectului cultural „Fascinația Orientului în arta contemporană”, la Muzeul de Artă Constanța​

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii