Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:50 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţii de la Ovidius participă la platforma de stimulare a afacerilor

ro

29 Mar, 2011 02:10 1467 Marime text
Ovidius_Campus.jpgDouăsprezece întreprinderi simulate create pentru studenţii şi masteranzii din facultăţile cu profil economic s-au pus în mişcare odată cu lansarea platformei integrate de simulare a afacerilor şi e-learning simulatordeafaceri.ro

Sâmbătă, la Universitatea Ovidius, a avut loc lansarea proiectului, la care au participat lideri de business, furnizori importanţi de tehnologii, analişti şi consultanţi din industria IT, angajatori din domeniile bancar, afaceri internaţionale şi turism, reprezentanţi ai instituţiilor publice, cadre didactice universitare, studenţi şi masteranzi, experţi din proiect şi consultanţi în accesarea fondurilor structurale. Platforma asigură interacţiunea întreprinderilor simulate, în care, timp de trei ani, peste 4.200 de studenţi şi masteranzi din facultăţi de profil economic vor efectua stagii de practică.

„Platforma integrată de simulare a afacerilor şi e-learning furnizează instrumente originale pentru un nou registru de metode ale învăţării experienţiale. Având conştiinţa faptului că experienţa este cel mai dur profesor, pentru că întâi te ascultă şi apoi îţi predă lecţia, echipa de experţi din proiect, în baza unor competenţe complementare, a creat un cadru fără precedent de simulare a afacerilor în care studenţii devin părţi active în procesul de simulare şi învăţare", a declarat managerul de proiect, prof. univ. dr. Victor Ploae, prorector al Universităţii Ovidius. Platforma integrată de simulare a afacerilor şi e-learning a fost creată în cadrul proiectului „Acces real la piaţa muncii prin întreprinderea simulată", proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi implementat de Universitatea Ovidius din Constanţa, în calitate de beneficiar, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara şi Structural ConsultingTM Group (www.fonduri-structurale.ro ), în calitate de parteneri. „Stagiul de pregătire durează 12 săptămâni, timp în care, prin joc, se dezvoltă afaceri virtuale. Contactul cu realitatea se restabileşte când jucătorii se vor titulariza pe unul dintre posturile unei firme reale", a explicat directorul de implementare interregionalǎ, conf. univ. dr. Ramona Bundă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii