Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu Alimentația bogată în grăsimi poate duce la anxietate

ro

28 Jun, 2024 14:05 276 Marime text








 
  • Alegeți-vă cu grijă alimentele reconfortante. Mâncatul stresant poate calma inițial o minte îngrijorată, dar, potrivit unui nou studiu, anumite alimente grase pot alimenta și mai multă anxietate pe termen lung.

Conform studiului, consumul unui anumit tip de dietă bogată în grăsimi - în principal grăsimi saturate din produse animale - a perturbat microbiomul intestinal al șobolanilor de laborator și le-a schimbat comportamentul, potrivit știripesurse.ro.

Șobolanii care au urmat această dietă au prezentat, de asemenea, o expresie mai ridicată a genelor implicate în activitatea neurotransmițătorilor, influențând în mod specific serotonina, substanță chimică din creier, în moduri cunoscute pentru stimularea anxietății.
Alături de riscurile bine cunoscute, cum ar fi obezitatea sau bolile de inimă, aceste constatări sugerează că oricine consumă cantități semnificative de grăsimi saturate ar trebui să ia în considerare și potențialele efecte asupra sănătății mintale, spune autorul principal Christopher Lowry, profesor de fiziologie integrativă la Universitatea Colorado Boulder.

OMS: Aproximativ 300 de milioane de persoane se confruntă cu anxietatea

"Toată lumea știe că acestea nu sunt alimente sănătoase, dar tindem să ne gândim la ele strict în termeni de o mică creștere în greutate", spune Lowry. "Dacă înțelegeți că acestea au, de asemenea, un impact asupra creierului într-un mod care poate promova anxietatea, asta face ca miza să fie și mai mare".


În timp ce majoritatea oamenilor trec prin momente de îngrijorare și preocupare intense, unii se luptă cu perioade de anxietate mai intense, necruțătoare, care riscă să interfereze cu viața lor de zi cu zi. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 300 de milioane de persoane din întreaga lume trăiesc cu o tulburare anxioasă, ceea ce face ca tulburările anxioase să fie cele mai răspândite dintre toate tulburările psihice.
 
 
 
Citește și
 
Secretul longevității lui Ion Iliescu. Ce mănâncă fostul președinte la 94 de ani
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii