Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Substanțe periculoase descoperite în parfumuri renumite. Iată brandurile care apar pe „lista neagră“

ro

15 Oct, 2024 12:09 238 Marime text
foto: Unsplash Mai multe parfumuri şi ape de toaletă de la branduri de renume au fost identificate ca având în compoziţie o substanţă chimică interzisă, potenţial periculoasă pentru sănătate, atenționează InfoCons.

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează în legătură cu Alertele Europene privind produsele cosmetice tip parfum / apă de toaletă și ce reprezintă riscul chimic la acestea .

Alertele Europene de produse neconforme pot fi regăsite direct în Aplicația Europeană de protecția consumatorilor InfoCons.

Atenție! Toate produsele identificate în sistemul European de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi , iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene, direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare .

Potrivit InfoCons, conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.


Mărcile de pe „lista neagră"

Printre produsele semnalate se numără: „Lady Million" de la Paco Rabanne, „Magnifique" de la Lancome Paris, „X Hugo X" de la Hugo Boss, „Elite Gentleman Untailored" de la Avon Cosmetics, „Victory League" de la Adidas, „Cheap and Chic" de la Moschino şi „Versace pour Homme" de la Versace



Mai multe imagini, AICI 




Citește și:

10 idei de cadouri de beauty pe care fiecare femeie visează să le primească
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii