Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suită de modificări în firmele din dosarul lui Sorin Strutinsky. CDS Project SRL îşi schimbă denumirea. Dar năravul?

ro

16 Dec, 2015 00:00 5038 Marime text


După ce în ediţia de ieri a cotidianului ZIUA de Constanţa notam faptul că un offshore cipriot care se află în spatele firmei New Open Sector (implicată în dosarul în care, în luna februarie, a fost arestat Sorin Gabriel Strutinsky) punea bazele unei alte societăţi comerciale la Constanţa, iată că o altă firmă menţionată în acelaşi dosar operează unele modificări. Potrivit datelor din Monitorul Oficial al României, firma CDS Project SRL îşi schimbă denumirea în Vlaicu Development SRL. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor, care a avut loc pe 18 noiembrie. Asociaţii Expo Fair 84 Trade SA, reprezentată de administratorul  Florin Dorobanţu, şi Templum Plus SRL, reprezentată de administratorul Valentin Gheorghe Ionescu, au decis schimbarea denumirii societăţii, conform dovezii privind disponibilitatea şi rezervarea firmei nr. 80091/18.11.2015.  

Citeşte şi Offshore-ul prin care s-a construit centrul Lake View: Mandonina Trading Limited a „plămădit“ o altă firmă în clădirea Soti Cable

Firma CDS Project, acum, Vlaicu Development, funcţionează în Constanţa, tot în sediul în care funcţionează şi televiziunea deţinută de Soti Cable Neptun. Mai exact, pe bulevardul Mamaia nr. 296, camera 9, parter, în baza contractului de comodat nr. 2 din data de 3.04.2015, emis de Compania de Servicii şi Consultanţă SA.
 
Societatea CDS Project SRL a fost înregistrată în anul 2004 şi a avut sediul social în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17 (un alt sediu care a reunit mai multe afaceri ce duceau, într-un fel sau altul, la vârfurile Constanţei). Potrivit datelor actuale de la Registrul Comerţului, asociaţii societăţii sunt Templum Plus SRL, cu sediul social în municipiul Bucureşti, care deţine 39 de părţi sociale (97,5% din capitalul social), reprezentată de Mihaela Elvira Gherasim Tănase, şi Expo Fair & Trade SA (cu sediul în Bucureşti), care deţine o parte socială (2,5% din capitalul social), firmă care se află în dizolvare judiciară. Administratorul societăţii este, mai nou, Ana Chişor, cea care i-a luat locul aceleiaşi Mihaela Elvira Gherasim Tănase (de altfel, Chişor este cea care a devenit administratorul mai multor firme administrate anterior de Mihaela Elvira Gherasim Tănase).
 
Asociatul Templum Plus SRL, care se află în prezent în reorganizare judiciară, a fost înregistrat în anul 2002 şi are sediul social în municipiul Bucureşti. Asociaţii societăţii sunt Nicolae Lupu, născut în 1971, în Bucureşti, care deţine două părţi sociale (10% din capitalul social), şi Valentin Gheorghe Ionescu (inculpat în Dosarul Retrocedărilor), care deţine 18 părţi sociale (90% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „activităţi de fotocopiere, de pregătire a documentelor şi alte activităţi specializate de secretariat“, este Valentin Gheorghe Ionescu.
 
La rândul său, Expo Fair & Trade SA a fost înfiinţată în anul 2004 şi are sediul social în Bucureşti, strada Constantin Daniel. Capitalul social subscris al societăţii este de 90.000 de lei, integral vărsat, compus din 200 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 450 de lei. Asociaţii firmei sunt: Talmage Overseas Limited (care i-a luat locul unui alt offshore - Willridge Consulting Limited), cu 196 de acţiuni (98% din capitalul social), şi Florin Dorobanţu, născut în 1977, în Radomireşti, judeţul Olt, care deţine patru acţiuni (2% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi“, este Florin Dorobanţu.
 
Aşa cum menţionam şi la început, societatea CDS Project apare în rechizitoriul întocmit de DNA în dosarul în care Sorin Strutinsky a fost arestat în luna februarie a acestui an sub aspectul săvârşirii unor presupuse infracţiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată. „În schimbul sumelor pretinse, Sorin Gabriel Strutinsky, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, a promis că va determina funcţionarii instituţiei ultim menţionate să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului, faţă de SC Argos Industrial SRL“, se arată în rechizitoriul DNA.
 
„Pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale, consorţiul de firme din care făcea parte SC Argos Industrial SRL a încasat preţul lucrărilor executate (12.744.039 de lei şi TVA aferent de 3.058.569,53 de lei), în baza contractului antemenţionat“, potrivit sursei mai sus citate.
 
„Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, Sorin Gabriel Strutinsky a primit de la denunţător suma de 635.886,80 de lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale SC Argos SA în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de către cel prim menţionat, respectiv SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, SC Panel Building System SRL, SC CDS Project SRL, SC Classic SRL şi SC New Open Sector SA. De asemenea, Sorin Gabriel Strutinsky a primit în numerar şi suma 25.000 de euro, urmând ca diferenţa de încasat, în cuantum de 112.000 de lei, să fie achitată în cursul anului 2015“, potrivit surselor mai sus citate.

Citeşte şi Rechizitoriu: Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii