Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suporterii vor sa-si infiinteze propria echipa

ro

16 Jul, 2010 02:33 1679 Marime text
farul2.jpgDeşi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, a spus că va demara un proiect pentru crearea unui nou club, susţinătorii FC Farul vor la rândul lor înfiinţarea unei asociaţii sportive

După ce negocierile dintre Consiliul Judeţean şi patronatul de la FC Farul pentru menţinerea în viaţă a clubului fanion al judeţului au eşuat, suporterii Farului se vor întâlni pentru a discuta posibilitatea de a înfiinţa ei o echipă pe care să o înscrie în Liga a IV-a.

Astfel, duminică, în faţa restaurantului Aquarium din Mamaia, va avea loc întâlnirea tuturor membrilor susţinători ai Farului, care doresc să se înscrie în noua fundaţie, Farul 2010. Fundaţia creată de aceştia va avea ca scop salvarea echipei fanion a judeţului. „Ţinând cont că după discuţiile dintre Giani Nedelcu şi Consiliul Judeţean Constanţa, care au durat trei săptămâni, lucrurile nu au evoluatdeloc pentru a se reuşisalvarea Farului, noi,suporterii constănţeni, am decis să înfiinţăm o nouă echipă. Dorim să creăm FundaţiaFarul 2010, în dorinţa de a salva de la desfiinţare clubul pe care îl iubim mai presus de orice", se arată pe site-ul oficial al grupării de pe litoral. Astfel, fundaţia va funcţiona şi ca o asociaţie sportivă, urmând ca în perioada următoare membrii acesteia să caute diferiţi sponsori care vor să se implice în administrarea clubului nou înfiinţat. Totodată, suporterii vor ca în cadrul Comitetului Director al Farul 2010 să fie cooptaţi şi reprezentanţi ai galeriei. „Dacă nu vom avea echipă nici pe această filieră, noi, suporterii, vom înfiinţa Fundaţia Farul 2010, pe care o vom înscrie în Liga a IV-a. Vrem ca Farul să fie salvat şi să evolueze în Liga a II-a, prin orice soluţie, dar, dacă nu se va realiza nimic, recurgem la ultima variantă, cea de avarie. Duminică, 18 iulie, ne întâlnim în Mamaia, la ora 15.00, pentru a discuta de această fundaţie", a declarat liderul suporterilor Farului, Sorin Mihăilescu. De asemenea, noul club va lupta pentru recuperarea palmaresului „defunctului" FC Farul.

Vor să joace pe stadionul Farul

Acesta a mai adăugat că, în cazul în care acest plan va fi dus la bun sfârşit, se va încerca ca noua echipă să joace chiar pe stadionul Farul. Acest lucru va fi însă aproape imposibil de reuşit, după ce directorul Direcţiei pentru Sport a judeţului Constanţa, Elena Frâncu, a declarat că instituţia pe care o conduce a făcut deja o adresă către Consiliul Judeţean pentru trecerea în administrarea locală a stadionului şi a pistei de atletism. Astfel, cel mai probabil, pe stadionul din strada Primăverii ar putea evolua în viitor, echipa pe care autorităţile locale doresc să o înfiinţeze, după falimentul clubului de fotbal Farul, şi care să se numească FC Municipal Constanţa. Aceasta ar urma să evolueze în Liga a II-a, în cazul în care Săgeata Stejaru îi va oferi locul din eşalonul secund.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii