Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suprafața verde din județul Constanța, în creștere Agro Brava SRL va împăduri un teren agricol în satul Poiana. Răspunsul agenției de mediu

ro

21 Jun, 2024 17:00 794 Marime text
  • Firma Agro Brava SRL a depus proiectul „Înființare trup de pădure în satul Poiana, județul Constanța“ la agenția de mediu din Constanța.
  • Investiția va fi realizată în extravilanul satului Poiana, orașul Ovidiu, parcela A711/12/1.
  • Mușat Dumitru-Paul este asociat unic și administrator al firmei Agro Brava SRL.
 
Tot mai mulți constănțeni împăduresc terenurile argicole prin  Planul Național de Redresare și Reziliență, solicitând, în acest sens, de la APM Constața acorduri de mediu.
 
Și Agro Brava SRL și-a anunțat intenția de a împăduri un teren agricol din extarvilanul satului Poiana, orașul Ovidiu, județul Constanța.
 
Firma Agro Brava SRL a depus proiectul „Înființare trup de pădure, Poiana, județul Constanța“ la agenția de mediu din Constanța. Ulterior, Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare. Astfel, nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul privind înființarea unui trup de pădure în extravilanul satului Poiana, orașul Ovidiu, parcela A711/12/1.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8.00-16.30, vineri, între orele 8.00-14.00. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 28.06.2024.

 
Despre Agro Brava SRL

 
 
Înființată în anul 2003, firma are sediul social pe strada Fosta Ferma 6 Sc Horticola SA din Poiana și se ocupă de cultivarea legumelor și a pepenilor, a rădăcinoaselor și tuberculilor. Mușat Dumitru-Paul este asociat unic și administrator al firmei.
 
În anul 2023, firma cu 18 salariați a înregistrat o cifră de afaceri de 9.837.325 lei și un profit de 2.057.630 lei.
 
 
Proiectul de împădurire, realizat în cadrul PNRR
 
 
Proiectul de împădurire se realizează în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 2: Păduri și Protecția Biodiversității Investiția. Campania Națională de Împădurire și Reîmpădurire, inclusiv păduri urbane – Schemă de ajutor de stat Subvenția I.1.A „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri“.
 
La sfârșitul lunii noiembrie 2022, Ministerul Mediului a lansat campania națională de împădurire cu fonduri din PNRR, care avea un buget de 730 milioane de euro și viza realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice până în anul 2026.
 
Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” vizează înființarea de trupuri de pădure, cu suprafața minimă de 0,5 ha și perdele forestiere de protecție, cu suprafața minimă de 0,1 ha. Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora.
 
În funcție de tipul de plantație, proprietarii de terenuri pot primi sume diferite pentru înființarea noilor plantații.
 
Terenul pretabil pentru împădurire reprezintă suprafața de teren agricol din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente și care poate fi împădurită conform proiectului tehnic întocmit special în acest scop.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Comentariile și propunerile pot fi depuse la APM Constanța: Pădure, plantată de un constănțean pe un teren agricol din UAT Ion Corvin
 
Cu acordul APM Constanța: Un teren arabil din extravilanul comunei Topalu va fi împădurit
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii