Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriză la Periprava! Un Mercedes-Benz de colecție stă prăfuit sub ochii localnicilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

22 Jul, 2024 14:15 786 Marime text
Sursă foto: ZIUA de Constanța
  • Interesant este că mașina a fost înmatriculată în Constanța, fapt ce ne îndeamnă să credem că autovehiculul a fost adus chiar cu Bacul.  

La granița României cu Ucraina, în satul Periprava, pe una dintre străzi stă prăfuit un superb Mercedes-Benz, model w123, mașină de colecție căutată de cei pasionați. Interesant este că mașina este înmatriculată în Constanța, fapt ce ne îndeamnă să credem că autovehiculul a fost adus chiar cu Bacul. 

Despre modelul Mercedes-Benz w123

Seria 123 a fost modelul cu cele mai multe unităti vândute al companiei Mercedes-Benz. De la începutul seriei în noiembrie 1975 până în ianuarie 1986 un total de aproape 2,7 milioane de vehicule au ieșit pe linia de fabricație.

Mașina aparține clasei de mijloc superioară, numită acum Mercedes E-Class. Predecesorul este W 114/115, succesoare este seria 124. Atât predecesorul și succesorul au fost fabricate incă aproximativ un an in paralel cu W 123. Seria 123 a stabilit noi standarde de siguranță al vehiculului și a fost un pionier al Combi-urilor din această clasa ca și al turbo dieselului în autoturismele Mercedes-Benz.

Periprava, locul unde s-au aflat o cetate genoveză în Evul Mediu și  un lagăr de muncă silnică în timpul comunismului

Periprava este un sat în comuna C.A. Rosetti din județul Tulcea, Dobrogea, România. În Evul Mediu, în raza Peripravei se găseau portul și cetatea genoveză Licostomo (din greceasca : Λυϰοστόμα-Licostoma, Gura Lupilor).

În perioada comunistă, tot în raza Peripravei se găsea un lagăr de muncă silnică cu regim sever, ale cărui ruine se mai văd încă. Satul, situat pe Brațul Chilia în fața Vâlcovului, aparține comunei Rosetti și dispune de un debarcader. Este populat în majoritate de Lipoveni.


Sursă de documentare: Wikipedia
Sursă foto și video: ZIUA de Constanța

Citește și:

Este nevoie de sprijin pentru arheologii care exhumează deținuții de la Periprava. Au nevoie de fonduri pentru continuarea proiectului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii