„Ţara Piticilor“ din parcul Tăbăcărie intră în reabilitare. A fost inaugurată de Radu Mazăre şi realizată de Mobitom (document)
„Ţara Piticilor“ din parcul Tăbăcărie intră în reabilitare.: A fost inaugurată de Radu Mazăre şi realizată
03 Aug, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
6243
Marime text
Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa intenţionează să execute lucrări de reparaţii şi renovare la parcul de distracţii „Ţara Piticilor“ din parcul Tăbăcărie. În acest sens, RAEDPP Constanţa va organiza şi desfăşura o licitaţie publică pentru atribuirea contractului „Lucrări de reparaţii şi renovare la parcul de distracţii Ţara Piticilor“.
Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 32.286,27 de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 45 de zile de la data primirii notei de comandă. Operatorii economici interesaţi de contract vor publica obligatoriu un catalog în SEAP. Autoritatea contractantă va selecta din SEAP oferta care prezintă preţul cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până pe data de 4 august.
Potrivit anunţului publicat pe site-ul regiei constănţene, se vor achiziţiona următoarele servicii şi bunuri: înlocuire feronerie la porţi (balamale), montarea confecţiilor metalice pe stâlpi, înlocuirea unor elemente uzate la porţi (role metalice), refacere încastrări la stâlpii împrejmuiţi, revopsirea în culori de ulei cu vopsea peste cea veche şi împrejmuire gard, revopsirea în culori de ulei peste vopseaua cea veche a stâlpilor, revopsirea gardurilor pentru flori, vopsirea turnurilor de la porţi, confecţii metalice diverse (scări exterioare de incendiu), pavaj executat cu pavele normale, nisip sortat.
Cine s-a ocupat de realizarea parcului de distracţii
Inaugurată în anul 2004 de fostul primar Radu Mazăre, „Ţara Piticilor“, din parcul Tăbăcarie, cuprinde 18 grupuri de elemente de joacă destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între trei şi 14 ani. Fiecare element este viu colorat şi este amplasat pe platforme de nisip. Toboganele, balansoarele, scările de pisică şi panourile de alpinism sunt personalizate cu denumiri de ţări şi oraşe. Cât despre echipamentele de agrement, reamintim că acestea au fost montate de SC Mobitom SA - firma afaceristului defunct Gheorghe Oancea, care a furnizat astfel de elemente pentru mai multe locuri de joacă din cartiere ale Constanţei contractele însumând multe miliarde de lei vechi. Reamintim că Oancea a fost un apropiat atât al fostului primar, Radu Mazăre, cât şi al fostului preşedintele al CJC, Nicuşor Constantinescu.Mobitom SA, cu lipici la bani publici
SC Mobitom SA este cunoscută ca o clientă mai veche a municipalităţii, fiind preferată de fostul primar şi de fostul preşedintele al CJC. Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată, Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991. Firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, compus din 900.217 acţiuni. Firma este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii societăţii, a cărei activitate principală constă în „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“, sunt Valentin Boroş, născut pe 6.07.1949, în comuna Casimcea, Tulcea, David Sişu, născut pe 14.04.1934, în Bărăganu, şi Valentin Ciuceanu, născut pe 12.06.1967, în Constanţa.La rândul său, firma Five-Holding SA, pe care funcţionează magazinul Brick, este deţinută de SC Ditline Investments LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 860 de acţiuni (86% din capitalul social), Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru Oancea, Oana Drăistaru Oancea şi Alexandru Oancea. Celor patru asociaţi persoane fizice le revin câte 35 de acţiuni (3,5% din capitalul social). Administratorii societăţii, care se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare“, sunt Gabriel Culea, Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL.
Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte încheiate cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. În portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residences. Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding.
Citeşte şi
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii