Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:41 13 04 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teme de interes pentru zona Mării Negre au fost discutate în cadrul forumului „Black Sea Security and Development"

ro

10 Mar, 2025 17:03 454 Marime text
Sursa foto: US Navy League Romania




La Cercul Militar Național a fost organizat forumul "Black Sea Security and Development", organizat de Forțele Navale Române și Navy League of United States.
 
Evenimentul a adus la aceeași masă reprezentanți ai Forțelor Navale Române, oficiali militari și civili americani,reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite în România și reprezentanți a companiilor care activează în Portul Constanța.

 "România este unul dintre cei mai mari aliați ai noștri și relația dintre țările noastre continuă să se întărească. Marina română, în special, a jucat un rol vital în protejarea și promovarea stabilității în regiune și a contribuit decisiv la eforturile internaționale pentru securitate în Marea Neagră", a declarat Christipher Townsend, președintele Navy League of the United States.

"Vreau să subliniez că, împreună, am reușit să facem o treabă foarte bună, de exemplu  protejarea traficului comercial maritim în Marea Neagră", a precizat Vice-amiralul Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale în deschiderea evenimentului.

"Liga Navală a Statelor Unite a fost reprezentată în România începând cu anul 2014. Sunt 11 ani în care a existat și există o conducere a Ligii în România care organizează constant o serie de activități de tipul celei din această seară", a declarat Theodor Patrichi, președintele pe Europa al Navy League of the United States.


Profesorul Arnold C. Dupuy, cercetător asociat senior la Atlantic Council dar și cel care prezidează programul NATO Science and Technology Organization’s Systems Analysis and Studies-163, “Energy Security in the Era of Hybrid Warfare” a realizat o analiză asupra securității și situației de la Marea Neagră.

"Bucureștiul a respectat în mod constant cerința de a aloca 2% din PIB pentru apărare, conform acordului stabilit la Summitul din Țara Galilor din 2014, și ar putea ajunge la 3% până în 2027. România este binecuvântată cu resurse naturale; proiectul Neptun Deep are potențialul de a poziționa România ca cel mai mare producător de gaze din UE. De asemenea, deține rezerve semnificative de minerale strategice necesare pentru aplicații civile și militare", a spus profesorul Dupuy.
 
 
 
 
 
Citește și

Forțele Navale RomâneVizită de pregătire a viitorilor maiștri militari de marină la navele din Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii