Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen prelungit pentru consultarea publică a Metodologiilor privind programele ''Educaţie timpurie'' şi ''Pedagogia învăţământului primar''

ro

25 Oct, 2024 15:45 311 Marime text

Anunț, Sursa foto:Facebook/Ministerul Educației
 
Ministerul Educației a anunțat astăzi, 25 octombrie 2024, prelungirea până pe 8 noiembrie a termenului pentru consultarea publică a Metodologiilor privind înfiinţarea şi organizarea programelor de studii universitare de licenţă ''Educaţie timpurie'' şi ''Pedagogia învăţământului primar''.
 

Am prelungit termenul pentru consultarea publică până la data de 8 noiembrie 2024, referitor la Metodologiile privind înființarea și organizarea programelor de studii universitare de licență „Educație timpurie” și „Pedagogia învățământului primar”. Cele două programe de studii universitare de licență vor asigura formarea competențelor necesare cadrelor didactice pentru dezvoltarea intelectuală, socială, fizică și emoțională a copiilor, scrie Ministrul Educației pe pagina de Facebook.


De asemenea, sursa citată mai menționează că în complementaritate cu disciplinele consacrate, viitorii profesori pentru educație timpurie vor studia:Neuroștiința educației, Joc și învățare în copilăria timpurie, Dezvoltarea limbajului, a comunicării, a premiselor citirii și scrierii la copilul mic și Comunicarea și colaborarea cu familia.

Totodată, în complementaritate cu disciplinele consacrate, viitorii profesori pentru învățământ primar vor studia: Educație ȘTIAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică), Pedagogie digitală. Medii virtuale de învățare, Managementul clasei și dezvoltarea abilităților socio-emoționale și Management personal, reflexivitate și dezvoltare continuă în profesia didactică.

Vor fi între 6 și 12/14 credite pe semestru pentru practica pedagogică, care trebuie să se desfășoare în unitățile de învățământ cu particularități diferite, inclusiv un număr ridicat de antepreșcolari/preșcolari/elevi în risc de excluziune școlară.

Citește și:
Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Educației




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii