Terminal de bitum Oil Terminal SA Constanța a semnat acordul de parteneriat cu firma elvețiană Euronova Energies SA
Terminal de bitum: Oil Terminal SA Constanța a semnat acordul de parteneriat cu firma elvețiană Euronova Energies
17 Sep, 2024 12:15
ZIUA de Constanta
659
Marime text
Societatea OIL Terminal SA informează acționarii și investitorii că în data de 22.08.2024, Oil Terminal și Euronova Energies au semnat, în baza Hotărârii AGEA nr. 5/12.08.2024, un acord de Parteneriat privind construirea în depozitul port a unui terminal de bitum.
Elementele principale ale acordului sunt:
a. Forma de Colaborare: Acord de Parteneriat, conform caruia Oil Terminal va fi proprietarul si operatorul terminalului de bitum construit, iar Euronova Energies va fi utilizatorul exclusiv al terminalului de bitum, in baza unui drept exclusiv de utilizare.
b. Obiectul Acordului: realizarea Proiectului/ Investitiei in depozitul Port al Oil Terminal SA, de natura a asigura premisele construirii si punerii in functiune a terminalului de bitum, operarii acestuia de catre Oil Terminal si exploatarii/utilizarii exclusive a acestuia de catre Euronova Energies SA, pe o perioada de 10 ani, pentru un rulaj garantat de 80.000 tone/an, in baza unui Contract de prestari servicii ce va fi incheiat la data semnarii contractului de lucrari pentru constructia terminalului.
c. Durata Acordului: Acordul intra in vigoare la data semnarii acestuia de catre Parteneri si va ramane in vigoare pe toata durata necesara autorizarii, construirii si punerii in functiune a terminalului de bitum de catre Oil Terminal si a utilizarii exclusive a acestuia de catre Euronova Energies in acord cu Contractul de prestari servicii, respectiv pana la data inchiderii avansului/ avansurilor catre Euronova Energies prin mecanismul de compensare si recuperarea integrala a avansurilor platite de acesta pentru realizarea Investitiei.
d. Aspecte financiare:
i. Euronova Energies va suporta integral costurile investitiei reprezentand cheltuielile pentru lucrarile de constructie a terminalului, acordate sub forma unor avansuri din viitoarele prestatii, conform progresului lucrarilor de constructie, pana la punerea in functiune a Proiectului.
ii. costurile proiectului tehnic (Documentatie C.U., avize, acorduri solicitate, D.T.A.C., Proiect Tehnic + Caiet de Sarcini + Documentatie Economica + Mapa planuri cu detalii de executie) revin in sarcina exclusiva a Euronova Energies, fara a fi rambursate de Oil Terminal.
iii. mecanismul de compensare: Mecanismul de compensare reprezinta modalitatea prin care clientul Euronova Energies isi va recupera integral sumele platite in avans pentru acoperirea costurilor investitiei in Proiect (Valoarea Investitiei).
Euronova Energies isi va recupera integral sumele platite cu titlu de avans din viitoare prestatii, pentru acoperirea costurilor investitiei avand ca scop construirea terminalului de bitum. Facturile de prestatii emise de catre Oil Terminal pe parcursul operarii Proiectului si derularii Contractului de prestari servicii reprezentand servicii de manipulare (incarcare/descarcare marfa), depozitare/utilizare capacitate de stocare, utilitati, tarif de utilizare instalatie vor fi achitate de catre Euronova astfel:
• Plata cu ordin de plata in contul Oil Terminal a unui procent determinat astfel: (100% minus procentul de compensare (nu mai putin de 15%)
• Compensarea avansurilor platite de Euronova Energies pentru Proiect, precum si a sumelor facturate acestuia cu titlu de utilitati si a tarifului de utilizare instalatie cu procentul de compensare ofertat (nu mai putin de 15%)
iv. Modalitatea de calcul a tarifului serviciilor de manipulare (incarcare/descarcare) si depozitare/utilizare capacitate de stocare bitum este urmatoarea: Costuri directe [materiale, apa, energie electrica, gaz, canalizare, alte servicii terti, reparatii intretinere, cheltuieli cu personalul (din care : cheltuieli de natura salariala, cheltuieli cu contributii, alte cheltuieli), amortizare, alte cheltuieli] + Costuri indirecte (cheltuieli generale de administrare, cheltuieli generale de sectie) + Cota de profit.
v. utilitatile se vor factura separat prin contorizare autonoma a terminalului de bitum, costurile acestora nefiind reflectate in tarife.
vi. Euronova Energies va garanta acordarea resurselor financiare necesare pentru realizarea investitiei prin Scrisoare de Garantie Bancara emisa de o banca acceptata de catre Oil Terminal a carei valoare sa reprezinte contravaloarea lucrarilor de construire ale terminalului de bitum rezultate din procedura de achizitie a executantului. Ulterior, pe parcursul derularii contractului de prestari servicii, ca garantie a executarii acestuia, in mod similar Euronova Energies va garanta printr-o Scrisoare de Garantie Bancara emisa de o banca acceptata de catre Oil Terminal a carei valoare sa reprezinte contravaloarea presatiilor estimate pentru rulajul minim garantat anual de 80000 tone.
e. Aspecte tehnice:
i. obtinerea autorizatiilor necesare construirii, procedura de achizitie a executantului si derularea contractului revin in sarcina Oil Terminal. Euronova Energies va desemna un reprezentant care va supraveghea lucrarile
ii. obtinerea autorizatiei de demolare si executia lucrarilor de demolare revin in sarcina exclusiva a Oil Terminal. Aceste lucrari se vor realiza dupa obtinerea autorizatiei de construire. Dupa elaborarea si aprobarea proiectului in CTE se va stabili daca se vor demola integral activele de pe terenul alocat sau daca se vor pastra unele dintre acestea pentru includerea in proiect.
iii. elaborarea proiectului tehnic (Documentatie C.U., avize, acorduri solicitate, D.T.A.C., Proiect Tehnic + Caiet de Sarcini + Documentatie Economica + Mapa planuri cu detalii de executie) revin in sarcina exclusiva a Euronova Energies. In cazul in care proiectul nu va fi avizat de Comisia Tehnico-Economica a Oil Terminal, constructia nu va fi demarata, parteneriatul va inceta iar partile nu vor avea pretentii una fata de cealalata
f. Aspecte comerciale: Partile vor incheia un contract de servicii privind exploatarea terminalului de bitum in urmatoarele conditii:
i. Contractul de prestari servicii va fi incheiat la data semnarii contractului de lucrari pentru constructia terminalului de bitum.
ii. Obiectul contractului va consta in prestarea serviciilor necesare exploatarii/utilizarii exclusive a terminalului de catre Euronova Energies SA, pentru o perioada de 10 ani, pentru un rulaj garantat de 80.000 tone/an
iii. Contractul de prestari va putea fi prelungit pentru perioada necesara compensarii avansurilor acordate pentru constructia terminalului de bitum in cazul in care compensarea nu va fi finalizata in 10 ani.
Euronova Energies SA este o firmă elvețiană, cu sediul la Geneva, deschisă în 2013, care are drept activitate comerțul, transformarea, stocarea și transportarea produselor generatoare de energie, în particular produse petroliere și derivate de produse petroliere în nume propriu sau în calitate de agent.
Euronova Energies SA este o companie puțin cunoscută, care a câștigat mai multe licitații pentru volume de petrol din zona munților Urali, organizate de compania rusească de stat Zarubezhneft la bursa, Spimex, din Sankt-Petersburg în 2021.
Despre OIL Terminal SA
Înființată în anul 1991, compania se ocupă de manipulări și are sediul social pe strada Caraiman, nr. 2 din Constanța. Oil Terminal SA este deținută de Ministerul Energiei, cu 87,75% din capitalul social, și Persoane Fizice și Juridice, cu 12,24 din capitalul social.
Administratorii societății sunt: Aurelian-Ovidiu Andrei, Sebastian-Valentin Bodu, Cristian-Florin Gheorghe, Ionuț-Stelian Micu, George-Silvian Mișa, George Teșeleanu și Ramona Ungur.
În anul fiscal 2022, compania cu 962 de angajați, a declarat o cifră de afaceri de 302.678.978 lei și un profit net de 11.604.223 lei.
Situația fiscală pentru anul 2023 arată astfel: o cifră de afaceri de 349.787.314 lei, un profit de 14.292.764 lei și 996 de angagați.
Potrivit termene.ro, Aurelian-Ovidiu Andrei mai este asociat în ATO Select SRL Giurgiu, administrator în Tracum SA Giurgiu.
La rândul său, Sebastian-Valentin Bodu este asociat în TV Store SRL București.
Cristian-Florin Gheorghe este asociat în Benecar Auto SRL Ilfov și administrator în Conpet SA Prahova.
De asemenea, George-Silvian Mișa este asociat în SYL Soft Management SRLConstanța.
La rândul său, George Teșeleanu este asociat unic în Pantheon Management SRL Constanța, asociat în Agora Project SRL Constanța, asociat în Urbis Media Press SRL Constanța, administrator în Confex Matex International SA Hunedoara, administrator în Societatea Națională Aeroportul International Mihail Kogalniceanu-Constanța SA Constanța, administrator în Șantierul Naval Midia SA Năvodari.
Nu în ultimul rând, Ramona Ungur este asociat și administrator în Netram Consulting SRL Ilfov, asociat și administrator în BEST Cake Distribution SRL București, asociat și administrator în Fib Bridge SRL București, asociat în Bluestone Yohji Green SRL București, asociat și administrator în DB5 Lightsource SRL București, asociat și administrator în DB5 Light Two SRL București, asociat și administrator în DB5 Light One SRL București, DB5 Light Three SRL București, DB5 Light Four SRL București, DB5 Light Five SRL București, Energy Capital Finance IFN SA București, DB Team Support SRL București, DB Team Management SRL București.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
Citește și:
O platformă betonată și o parcare, reabilitate de OIL Terminal SA. Ofertele de particpare, depuse până pe 6 septembrie
Elementele principale ale acordului sunt:
a. Forma de Colaborare: Acord de Parteneriat, conform caruia Oil Terminal va fi proprietarul si operatorul terminalului de bitum construit, iar Euronova Energies va fi utilizatorul exclusiv al terminalului de bitum, in baza unui drept exclusiv de utilizare.
b. Obiectul Acordului: realizarea Proiectului/ Investitiei in depozitul Port al Oil Terminal SA, de natura a asigura premisele construirii si punerii in functiune a terminalului de bitum, operarii acestuia de catre Oil Terminal si exploatarii/utilizarii exclusive a acestuia de catre Euronova Energies SA, pe o perioada de 10 ani, pentru un rulaj garantat de 80.000 tone/an, in baza unui Contract de prestari servicii ce va fi incheiat la data semnarii contractului de lucrari pentru constructia terminalului.
c. Durata Acordului: Acordul intra in vigoare la data semnarii acestuia de catre Parteneri si va ramane in vigoare pe toata durata necesara autorizarii, construirii si punerii in functiune a terminalului de bitum de catre Oil Terminal si a utilizarii exclusive a acestuia de catre Euronova Energies in acord cu Contractul de prestari servicii, respectiv pana la data inchiderii avansului/ avansurilor catre Euronova Energies prin mecanismul de compensare si recuperarea integrala a avansurilor platite de acesta pentru realizarea Investitiei.
d. Aspecte financiare:
i. Euronova Energies va suporta integral costurile investitiei reprezentand cheltuielile pentru lucrarile de constructie a terminalului, acordate sub forma unor avansuri din viitoarele prestatii, conform progresului lucrarilor de constructie, pana la punerea in functiune a Proiectului.
ii. costurile proiectului tehnic (Documentatie C.U., avize, acorduri solicitate, D.T.A.C., Proiect Tehnic + Caiet de Sarcini + Documentatie Economica + Mapa planuri cu detalii de executie) revin in sarcina exclusiva a Euronova Energies, fara a fi rambursate de Oil Terminal.
iii. mecanismul de compensare: Mecanismul de compensare reprezinta modalitatea prin care clientul Euronova Energies isi va recupera integral sumele platite in avans pentru acoperirea costurilor investitiei in Proiect (Valoarea Investitiei).
Euronova Energies isi va recupera integral sumele platite cu titlu de avans din viitoare prestatii, pentru acoperirea costurilor investitiei avand ca scop construirea terminalului de bitum. Facturile de prestatii emise de catre Oil Terminal pe parcursul operarii Proiectului si derularii Contractului de prestari servicii reprezentand servicii de manipulare (incarcare/descarcare marfa), depozitare/utilizare capacitate de stocare, utilitati, tarif de utilizare instalatie vor fi achitate de catre Euronova astfel:
• Plata cu ordin de plata in contul Oil Terminal a unui procent determinat astfel: (100% minus procentul de compensare (nu mai putin de 15%)
• Compensarea avansurilor platite de Euronova Energies pentru Proiect, precum si a sumelor facturate acestuia cu titlu de utilitati si a tarifului de utilizare instalatie cu procentul de compensare ofertat (nu mai putin de 15%)
iv. Modalitatea de calcul a tarifului serviciilor de manipulare (incarcare/descarcare) si depozitare/utilizare capacitate de stocare bitum este urmatoarea: Costuri directe [materiale, apa, energie electrica, gaz, canalizare, alte servicii terti, reparatii intretinere, cheltuieli cu personalul (din care : cheltuieli de natura salariala, cheltuieli cu contributii, alte cheltuieli), amortizare, alte cheltuieli] + Costuri indirecte (cheltuieli generale de administrare, cheltuieli generale de sectie) + Cota de profit.
v. utilitatile se vor factura separat prin contorizare autonoma a terminalului de bitum, costurile acestora nefiind reflectate in tarife.
vi. Euronova Energies va garanta acordarea resurselor financiare necesare pentru realizarea investitiei prin Scrisoare de Garantie Bancara emisa de o banca acceptata de catre Oil Terminal a carei valoare sa reprezinte contravaloarea lucrarilor de construire ale terminalului de bitum rezultate din procedura de achizitie a executantului. Ulterior, pe parcursul derularii contractului de prestari servicii, ca garantie a executarii acestuia, in mod similar Euronova Energies va garanta printr-o Scrisoare de Garantie Bancara emisa de o banca acceptata de catre Oil Terminal a carei valoare sa reprezinte contravaloarea presatiilor estimate pentru rulajul minim garantat anual de 80000 tone.
e. Aspecte tehnice:
i. obtinerea autorizatiilor necesare construirii, procedura de achizitie a executantului si derularea contractului revin in sarcina Oil Terminal. Euronova Energies va desemna un reprezentant care va supraveghea lucrarile
ii. obtinerea autorizatiei de demolare si executia lucrarilor de demolare revin in sarcina exclusiva a Oil Terminal. Aceste lucrari se vor realiza dupa obtinerea autorizatiei de construire. Dupa elaborarea si aprobarea proiectului in CTE se va stabili daca se vor demola integral activele de pe terenul alocat sau daca se vor pastra unele dintre acestea pentru includerea in proiect.
iii. elaborarea proiectului tehnic (Documentatie C.U., avize, acorduri solicitate, D.T.A.C., Proiect Tehnic + Caiet de Sarcini + Documentatie Economica + Mapa planuri cu detalii de executie) revin in sarcina exclusiva a Euronova Energies. In cazul in care proiectul nu va fi avizat de Comisia Tehnico-Economica a Oil Terminal, constructia nu va fi demarata, parteneriatul va inceta iar partile nu vor avea pretentii una fata de cealalata
f. Aspecte comerciale: Partile vor incheia un contract de servicii privind exploatarea terminalului de bitum in urmatoarele conditii:
i. Contractul de prestari servicii va fi incheiat la data semnarii contractului de lucrari pentru constructia terminalului de bitum.
ii. Obiectul contractului va consta in prestarea serviciilor necesare exploatarii/utilizarii exclusive a terminalului de catre Euronova Energies SA, pentru o perioada de 10 ani, pentru un rulaj garantat de 80.000 tone/an
iii. Contractul de prestari va putea fi prelungit pentru perioada necesara compensarii avansurilor acordate pentru constructia terminalului de bitum in cazul in care compensarea nu va fi finalizata in 10 ani.
Euronova Energies SA este o firmă elvețiană, cu sediul la Geneva, deschisă în 2013, care are drept activitate comerțul, transformarea, stocarea și transportarea produselor generatoare de energie, în particular produse petroliere și derivate de produse petroliere în nume propriu sau în calitate de agent.
Euronova Energies SA este o companie puțin cunoscută, care a câștigat mai multe licitații pentru volume de petrol din zona munților Urali, organizate de compania rusească de stat Zarubezhneft la bursa, Spimex, din Sankt-Petersburg în 2021.
Despre OIL Terminal SA
Înființată în anul 1991, compania se ocupă de manipulări și are sediul social pe strada Caraiman, nr. 2 din Constanța. Oil Terminal SA este deținută de Ministerul Energiei, cu 87,75% din capitalul social, și Persoane Fizice și Juridice, cu 12,24 din capitalul social.
Administratorii societății sunt: Aurelian-Ovidiu Andrei, Sebastian-Valentin Bodu, Cristian-Florin Gheorghe, Ionuț-Stelian Micu, George-Silvian Mișa, George Teșeleanu și Ramona Ungur.
În anul fiscal 2022, compania cu 962 de angajați, a declarat o cifră de afaceri de 302.678.978 lei și un profit net de 11.604.223 lei.
Situația fiscală pentru anul 2023 arată astfel: o cifră de afaceri de 349.787.314 lei, un profit de 14.292.764 lei și 996 de angagați.
Potrivit termene.ro, Aurelian-Ovidiu Andrei mai este asociat în ATO Select SRL Giurgiu, administrator în Tracum SA Giurgiu.
La rândul său, Sebastian-Valentin Bodu este asociat în TV Store SRL București.
Cristian-Florin Gheorghe este asociat în Benecar Auto SRL Ilfov și administrator în Conpet SA Prahova.
De asemenea, George-Silvian Mișa este asociat în SYL Soft Management SRLConstanța.
La rândul său, George Teșeleanu este asociat unic în Pantheon Management SRL Constanța, asociat în Agora Project SRL Constanța, asociat în Urbis Media Press SRL Constanța, administrator în Confex Matex International SA Hunedoara, administrator în Societatea Națională Aeroportul International Mihail Kogalniceanu-Constanța SA Constanța, administrator în Șantierul Naval Midia SA Năvodari.
Nu în ultimul rând, Ramona Ungur este asociat și administrator în Netram Consulting SRL Ilfov, asociat și administrator în BEST Cake Distribution SRL București, asociat și administrator în Fib Bridge SRL București, asociat în Bluestone Yohji Green SRL București, asociat și administrator în DB5 Lightsource SRL București, asociat și administrator în DB5 Light Two SRL București, asociat și administrator în DB5 Light One SRL București, DB5 Light Three SRL București, DB5 Light Four SRL București, DB5 Light Five SRL București, Energy Capital Finance IFN SA București, DB Team Support SRL București, DB Team Management SRL București.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
Citește și:
O platformă betonată și o parcare, reabilitate de OIL Terminal SA. Ofertele de particpare, depuse până pe 6 septembrie
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii