Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:44 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timp de trei zile, Universitatea Ovidius şi-a deschis porţile viitorilor studenţi (galerie foto)

ro

19 Mar, 2011 01:26 1290 Marime text
cap_8.jpgOvidius, cea mai veche universitate din Dobrogea, îşi prezintă, timp de trei zile, oferta educaţională.

Ieri, în Campusul Universităţii Ovidius din Constanţa a avut loc deschiderea manifestării „Zilele Porţilor Deschise", care va dura trei zile (18, 19, 20 martie). În cadrul acesteia se vor prezenta ofertele educaţionale pentru noul an universitar 2011-2012. Holul Campusului Universităţii a devenit ieri neîncăpător, dat fiind numărul mare de viitori absolvenţi de liceu curioşi să afle ce noutăţi au apărut în ceea ce priveşte specializările.

IMG_9500.jpgToate cele 16 facultăţi ale universităţii au amenajat standuri speciale, punând la dispoziţia viitorilor studenţi toate informaţiile necesare. Toate standurile au broşuri pe care le pun la dispoziţia celor care doresc să se documenteze cu privire la durata anilor de studiu, numărul de locuri, specializări sau taxe. De asemenea, la fiecare stand sunt prezenţi profesori şi studenţi, gata să răspundă la orice întrebare a vizitatorilor. Cel mai inedit stand a fost cel al Facultăţii de Arte, ai cărei studenţi s-au costumat în diverse personaje, încercând să-i convingă pe viitorii absolvenţi să devină actori. Prin acest eveniment, profesorii spera să atragă tot mai mulţi absolvenţi de liceu.„Prin această manifestare, dorim să arătăm care este nivelul ştiinţific, baza materială, calitatea, precum şi conţinutul corpului didactic al fiecărei facultăţi în parte", a declarat rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupină.

IMG_9507.jpgPotrivit acestuia, pentru anul de învăţământ 2011 - 2012, cifra de şcolarizare pentru anul I aprobată de Ministerul Educaţiei arată astfel: pentru ciclul de licenţă - 1.562 de locuri la forma de învăţământ „fără taxă" şi 5.164 de locuri cu taxă; pentru ciclul de masterat - 972 fără taxă şi 2.511 cu taxă; pentru doctorat - 96 fără taxă şi 165 cu taxă. În ceea ce priveşte taxele, rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Victor Ciupină, a dat asigurări că acestea nu vor fi majorate. „O universitate este atractivă nu doar pentru performanţe, ci şi pentru taxele pe care le are. Nu vom majora taxele pentru că ne dorim să avem cât mai mulţi studenţi", a subliniat rectorul Ciupină. La ora actuală, la cea mai veche universitate dobrogeană la cele 16 facultăţi, învaţă peste 21.000 de studenţi. Universitatea are 76 de programe de licenţă, 78 de programe de masterat şi opt şcoli doctorale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii