Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii sunt cooptați să participe activ la acțiunile care au ca temă provocarea comună a poluării în zona Bazinului Mării Negre

ro

15 Jul, 2024 13:50 254 Marime text



La finalul lunii iunie a început implementarea proiectului EcoYOU „Clean and Green minds for an environmental friendly behaviour”, finanțat de Programul Interreg NEXT Black Sea Basin Programme, iar ONG Mare Nostrum este unul dintre parteneri.


Obiectivul general al acestui proiect este de a dezvolta diverse acțiuni menite să sensibilizeze tinerii, cu privire la toate formele de poluare. Astfel, pentru atingerea acestuia, EcoYOU abordează provocarea comună a poluării în zona Bazinului Mării Negre, prin dezvoltarea unor acțiuni de conștientizare, a unor tabere comune și a mai multor instrumente educaționale.

De asemenea, proiectul urmărește creșterea gradului de participare și implicare activă a comunităților locale, dar și a autorităților publice în acțiunile de protecție a mediului. Atingerea acestui obiectiv poate duce la reducerea măsurabilă a deșeurilor din plastic din zona râurilor, lacurilor și a mării.




În cadrul acestui proiect, Mare Nostrum coordonează o serie de activități  în zona românească a Mării Negre. Printre acestea se enumeră acțiuni comune de igienizare pe plajă, evenimente de tip ,,masă rotundă” pentru formarea unui comportament prietenos cu mediul înconjurător, tabără pentru tineri cu tematică de mediu, eveniment de  implicare a stakeholderilor pentru un impact pozitiv asupra naturii și nu în ultimul rând realizarea unei hărți albastre pentru  informarea tinerilor cu privire la protecția mediului.


EcoYOU, este finanțat prin Programul NEXT Black Sea Basin Programme, cofinanțat de Uniunea Europeană, iar liderul este Agenția pentru Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană (Cahul, Moldova).

Acesta se desfășoară în perioada iunie 2024 – decembrie 2025, alături de parteneri din Galați și din Tbilisi, Georgia. Bugetul total al proiectului este de 432.734,40 euro.



Citește și:

Năvodari, cel mai murdar sector, cu 1.253 de deșeuriONG Mare Nostrum. Litoralul românesc înaintea sezonului estival, mai curat cu 1.000 de elemente
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii