Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 18 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în turism

ro

12 Dec, 2019 00:00 4937 Marime text

 
Aşa cum ne-a obişnuit, an de an, revista Capital publică Top 300 cei mai bogaţi români. Averile acestora oscilează de la an la an, unii trecând prin acumulări de venituri consistente, iar alţii coborând locuri bune în top.
 
Nici constănţenii nu se lasă mai prejos, zeci de afacerişti locali sau oameni de afaceri care şi-au mărit conturile bancare în urma afacerilor de la malul mării aflându-se în acest top. Averile oamenilor de afaceri - fie că sunt din industria farmaceutică sau hotelieră, fie că activează în domeniul agriculturii -, ale sportivilor şi ale investitorilor din judeţul Constanţa însumează sute de milioane de euro, reprezentând aproape 10 procente din Topul Capital.
 
Astăzi vă prezentăm afaceriştii care au descoperit succesul în rândul activităţii turistice din România, dar mai ales de pe litoralul Mării Negre. Constanţa şi staţiunile din jur reprezintă un pol al afacerilor turistice din România.
 
Pe 26 se află Ioan şi Viorel Micula, care au coborât două poziţii din top, averea lor fiind în creştere, ajungând la 205-210 milioane de euro. Cei doi bihoreni sunt cunoscuţi pentru afacerile de pe litoralul românesc. Ei deţin 12 hoteluri pe litoral, imobile achiziţionate între 2000 şi 2004.
 
Pe poziţia 36 se află Mohammad Murad, cu o avere în creştere cu aproximativ 20 de milioane de euro faţă de 2018. În prezent, afaceristul originar din Liban are o avere de 140-160 de milioane de euro. De origine libaneză, este cel mai mare investitor din turismul românesc.
 
Murad a început să aducă, imediat după Revoluţie, produse din Liban, pe care le vindea într-un chioşc din Gara de Nord, din Bucureşti. A deschis apoi o terasă în Regie. La jumătatea anilor 90 a introdus conceptul de shaworma în România, după ce a lansat lanţul de restaurante de tip fast food Spring Time. Au urmat investiţiile în turism. Lanţul hotelier Phoenicia din Bucureşti şi hotelurile Amfiteatru, Panoramic, Belvedere (Neptun), Majestic (Mamaia, Olimp, Jupiter), Perla (Mamaia) şi Forum (Costineşti) au adus profit considerabil.
 
Nicolae Bucovală ocupă poziţia 158, cu o avere estimate de 37-39 milioane de euro. Zona turismului are o voce importantă de ani de zile şi aceea este a lui Nicolae Bucovală. Omul de afaceri constănţean în vârstă de 59 de ani a declarat pentru revista Capital că este dispus să ofere şi salarii de 2.000-2.500 de euro doar ca să aibă personal calificat în turism. Cea mai nouă tranzacţie a sa este achiziţia unui complex hotelier în Olimp, fostă perlă a litoralului românesc.

 
Nicolae Năstase are o avere de 26-28 de milioane de euro, ceea ce îl clasează pe afaceristul constănţean pe locul 246. Vox Maris Grand Resort este cel mai mare complex turistic din staţiunea Costineşti. În anul 2018, Vox Marisa înregistrat un profit net de 1,2 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 11,5 milioane de lei.
 
Încheiem topul constănţean cu familia Guci, clasată pe locul 293, cu o avere de 21-22 milioane de euro, în industria hotelieră şi imobiliară. Deţine trei hoteluri pe litoral - Hotel Guci în Constanţa, dar şi Modern şi Dorna. Este primul om din industria hotelieră care a introdus sistemul all inclusive.
 

Citeşte şi:

 
Lista celor mai bogaţi constănţeni! Clasamentul oamenilor de afaceri pe 2019

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au legătură cu domeniul sport
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii