Tradiții culinare Revelion 2025. Ce să mănânci pentru un an norocos!
Tradiții culinare Revelion 2025. Ce să mănânci pentru un an norocos!
29 Dec, 2024 17:31
ZIUA de Constanta
829
Marime text
- Pentru un an plin de noroc și prosperitate, tradițiile culinare de Revelion 2025 recomandă consumul de struguri, pește, linte, nuci și coji de portocale.
În noaptea de Revelion, tradițiile culinare sunt importante pentru a aduce noroc și prosperitate în anul nou care ne bate la ușă.
Multe culturi au obiceiuri legate de alimentele consumate în această perioadă. În România, spre exemplu, se spune că peștele simbolizează abundența, iar strugurii aduc noroc pentru fiecare lună a anului.
Lintea- un semn al prosperității financiare
La fel, lintea este considerată un semn al prosperității financiare, iar nucile, cu ale lor forme rotunde, sunt asociate cu înțelepciunea și succesul.
Așadar, mesele de Revelion sunt mai mult decât o simplă distracție – putem spune că ele sunt un ritual care promite un an plin de realizări.
Citește și:
Mesaje de Revelion 2025. Urări pentru prieteni, rude sau colegi
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii