Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic aglomerat către stațiunile de pe litoral. Precizările MAI

ro

13 Jul, 2024 11:52 424 Marime text







 
  • În condițiile valorilor de trafic crescute din aceste zile, polițiștii rutieri intervin pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea circulației, reducerea timpului de așteptare în trafic și prevenirea accidentelor rutiere.
 
Valori mari ale traficului se înregistrează și către stațiunile de pe litoral, în condițiile sezonului estival, sens în care polițiștii acționează atât pe principalele rute către Constanța (inclusiv pe Autostrada A2 București - Constanța), cât și în stațiunile de la Marea Neagră, pentru fluidizarea traficului rutier, potrivit MAI.
 

„Solicităm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor, să conducă prudent și responsabil și să își planifice călătoriile inclusiv având în vedere faptul că România se află sub avertizare meteorologică (Coduri Roșu și portocaliu) de caniculă”, transmite MAI.  
 

De asemenea,  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)informează că, în perioada 13.07 - 14.07.2024 (sâmbătă și duminică), în intervalul orar 10.00 - 20.00, se vor institui restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme.
 
Astfel, în intervalul orar 10:00 – 20:00, autovehiculele cu MTMA ≥7,5 t nu vor putea circula în acest weekend pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș - Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.
 

Citește și
 InfotraficRecomandări pentru șoferi în contextul temperaturilor foarte ridicate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii