Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:49 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trageri cu muniție de luptă pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării. Imagini din timpul exercițiului militar (galerie foto)

ro

20 Oct, 2021 11:21 1484 Marime text
În perioada 18 octombrie 2021 – 22 octombrie 2021 se desfășoară exercițiul naval „Danube Protector 21”, pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării.

Exercițiul este organizat de Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”. La acesta vor participa zece nave ale Flotilei Fluviale, corveta 260 „Amiral Petre Bărbuneanu” și specialiști în artilerie și EOD (Explosive Ordinance Disposal) din Forțele Navale Române.

Mai departe vă prezentăm comunicatul oficial al Forțelor Navale Române:

„ Zece nave ale Flotilei Fluviale, corveta 260 „Amiral Petre Bărbuneanu” și specialiști în artilerie și EOD (Explosive Ordinance Disposal) din Forțele Navale Române participă, în perioada 18 - 22 octombrie, la exercițiul naval „Danube Protector 21”, pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării. Un monitor, trei vedete blindate, patru vedete fluviale și două nave de sprijin logistic din structurile subordonate Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” desfășoară acțiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicație fluviale în zona de responsabilitate și trageri cu muniție de luptă, în timp ce corveta 260 execută activități de interdicție maritimă și de asigurare a siguranței de navigație, în proximitatea raionului de tragere.
Exercițiul „Danube Protector 21”, organizat de Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, urmărește creșterea nivelului de pregătire și instruire al forțelor fluviale, prin executarea tragerilor cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, într-un cadru tactic specific mediului din Delta Dunării. Pentru menținerea securității și a siguranței de navigație în zona maritimă a fluviului Dunărea, forțele participante vor aplica proceduri operaționale de identificare a punctelor de apărare fluvială și a raioanelor de refacere a capacității de luptă, în sectoare neamenajate din spațiul fluvial cercetat.
Prin intensificarea activităților de instruire, Forțele Navale Române își consolidează capacitatea de reacție, pentru asigurarea securității pe flancul estic al Alianței Nord Atlantice.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii