Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:11 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Hristea, Secretar de stat pentru afaceri globale, prezent la Forumul „Future of Democracy” de la Vilnius

ro

08 Nov, 2024 20:32 684 Marime text

MAE, Sursa foto: Facebook

Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a participat la cea de-a patra ediție a Forumului la nivel înalt „Future of Democracy”, organizat la Vilnius, în perioada 7-8 noiembrie 2024, de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe, în intervenția sa, secretarul de stat a subliniat sprijinul ferm al României pentru principiile democratice, statul de drept și dreptul internațional, trecând în revistă principalele puncte forte pe care democrațiile le au față de autocrații.

Totodată, oficialul român a făcut referire la cele mai bune modalități prin care democrațiile pot acționa pe plan internațional pentru menținerea unității statelor democratice în contracararea acțiunilor subversive ale statelor autoritariste, în condițiile în care acestea nu doar că încalcă în mod constant drepturile fundamentale ale omului pe propriile teritorii, dar acționează ilegal și în state democratice.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai ministerelor afacerilor externe din state membre UE și partenere din regiune, ai societății civile și mediului academic. Pe parcursul celor două zile de discuții, participanții au dezbătut modalitățile prin care vocea democrațiilor poate fi mai clar auzită într-un context internațional din ce în ce mai afectat de retoricile agresive ale statelor autocrate.
 
Forumul la nivel înalt „Future of Democracy”, aflat la a patra ediție, este dedicat și în acest an protejării împotriva retoricii și acțiunilor agresive ale statelor autoritare și identificării de modalități concrete prin care democrațiilor pot contracara acest tip de acțiuni. Evenimentul din acest an este împărțit în 3 paneluri de discuție – „Cum să întărim răspunsul democrațiilor, fără a compromite valorile democratice”, „Rezistență în fața autocrațiilor – Contracararea influențelor străine și represiei transnaționale” și „Alegerile în secolul 21: Pilonii guvernanței democratice versus simulacrul autocrațiilor”, o sesiune nocturnă „De ce democrațiile sunt reținute în pofida faptului că dețin supremația” și una plenară cu tema „Cât de valoroase sunt valorile? Echilibrarea eticii și a câștigurilor materiale în relațiile cu autocrațiile”, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii