Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:25 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Hristea și Raed Arafat, la Emergency management assistance. Despre ce s-a vorbit

ro

05 Sep, 2023 09:51 993 Marime text
  • În intervenția sa, secretarul de stat a subliniat interesul României, asumat la cel mai înalt nivel, de a diversifica relațiile de cooperare cu statele continentului african, în baza unui angajament consolidat. 
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice, Traian Hristea, a participat luni, 4 septembrie 2023, la sediul Ministerului Afacerilor Interne / Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la deschiderea unei noi ediții a cursului Asistență în domeniul managementului situațiilor de urgență, dedicat consolidării capacităților instituționale în domeniul situațiilor de urgență din statele sub-sahariene.

În intervenția sa, secretarul de stat a subliniat interesul României, asumat la cel mai înalt nivel, de a diversifica relațiile de cooperare cu statele continentului african, în baza unui angajament consolidat. A reliefat perspectivele deschise de legăturile tradiționale româno-africane pentru construirea de noi punți de cooperare, care să ia în considerare interesele comune și noile realități socio-economice din România și statele africane.

Demnitarul român a trecut în revistă domeniile în care România poate împărtăși din experiența sa de tranziție partenerilor africani, menționând că România va adopta, curând, o nouă Strategie pentru relația cu statele africane.

În continuare, șeful DSU, dr. Raed Arafat, a susținut o prezentare detaliată a evoluției sistemului național integrat pentru managementul situațiilor de urgență, care a fost deosebit de apreciată de participanți. În context, Ambasadoarea Nigeriei a reliefat sprijinul acordat de România în primele luni după izbucnirea războiului din Ucraina și implicarea DSU în gestionarea afluxului de refugiați.

Cursul Asistență în domeniul managementului situațiilor de urgență își propune prezentarea experienței României în edificarea unui sistem național integrat în domeniul situațiilor de urgență și realizarea unui schimb de bune practici, care să contribuie la consolidarea instituțională și a rezilienței statelor africane.

Cursul este implementat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne / Departamentul pentru Situații de Urgență și este finanțat din bugetul de asistență pentru dezvoltare al M.A.E., prin Agenția de Cooperarea Internațională pentru Dezvoltare – RoAid. 
Participanții la ediția din acest an provin din Nigeria, Kenya, Etiopia, Senegal, Republica Capului Verde, Mozambic, Namibia, Angola și din cadrul Uniunii Africane. 

Citește și:


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii