Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transport verde, prin amenajarea de piste de biciclete, în comuna Limanu, județul Constanța. Care e valoarea proiectului (DOCUMENT)

ro

22 Jul, 2024 16:20 178 Marime text
 

 
  • Lungimea totală a proiectului este de peste 3,3 kilometri.
 
Comuna Limanu (Primăria Limanu), din județul Constanța, ca autoritate contractantă, a lansat un anunț de participare simplificat pentru achiziția execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiție ,,Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - pistă de biciclete în comuna Limanu, județul Constanța“, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local.
 
Valoarea totală estimată e de 1.955.010,7 lei.
 
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6 august 2024, ora 15.00, când se deschid ofertele, în SEAP.
 
Oferta trebuie să fie valabilă până la 6 decembrie 2024.
 
După cum se arată pe licitiapublica.ro, scopul prezentului proiect îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat.
 
Obiectivul general îl reprezintă asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în interiorul localității, în condiții de siguranță, prin amenajarea pistelor de biciclete. Pentru aceasta se propune amenajarea unor piste de bicicliști pe zonele de acostament ale DC8, pe ambele părți ale drumului, astfel încât să asigure deplasarea dus-întors.
 
Drumul comunal DC8 face legătura între DJ391 și drumul național DN39, tranzitând localitatea de resedință a Comunei Limanu. Acest drum are lățimea părții carosabile de 7,0 m, cu două benzi de circulație, câte una pe sens, de câte 3,5 m fiecare. În prezent, partea carosabilă este încadrată de acostamente înierbate.
 
„Traseul propus este un un traseu în interiorul localității Limanu, astfel încât să se încurajeze transportul verde, care nu poluează. Proiectul presupune construirea a două trasee pentru pistele de bicicliști adicente DC8 de la de la km 1+642 – km 3+293 stânga și km 1+642 – km 3+338 dreapta, lungimea totală a traseelor fiind de 1.651 m +1.696 m = 3.347 m, cu o structură rutieră compusă din: strat de uzură din beton asfaltic BA16rul50/70 (EB16rul50/70) în grosime de 4 cm, strat de bază din macadam în grosime de 10 cm, strat de fundație din piatră spartă în grosime de 15 cm, strat suport din nisip în grosime de 7 cm“, menționează sursa citată.
 
Suprafața terenului afectată de lucrări este de aproximativ 6.700 mp.
 
Prin proiect sunt prevăzute lucrări de asigurare a continuității pistelor de
bicicliști în zona străzilor laterale.
 
Pistele de biciclete propuse vor asigura deplasarea dus-întors prin amenajarea pe ambele părţi ale drumului comunal astfel: câte o pistă pentru fiecare sens de circulaţie, pe toată lungimea traseului.
 
În profil transversal, pistele de biciclete vor avea lățimea de 1,80 m alcătuite din: - 0,20 m lățime bordura de încadrare 20x25 xm; - 1,50 m lățime parte carosabilă; - 0,10 m bordura de încadrare 10x15 cm.
 
Lățimea pistelor se va îngusta în dreptul podețelor, dar nu va fi mai mică de 1,20 m.
 
În dreptul intersecțiilor cu drumurile laterale și a accesurilor la proprietăți, se vor amplasa borduri speciale de racord, astfel încât acestea să fie racordate direct la partea carosabilă a drumurilor laterale.
 
Pentru alegerea structurii rutiere s-au luat în considerare traficul de perspectivă (15-20 ani), durata de viață propusă și verificarea structurii la îngheț - dezgheț.
 
Verificarea structurii rutiere la acțiunea îngheț - dezgheț s-a făcut conform STAS 1709/1/2.
 
Având în vedere recomandarea expertului tehnic, pistele de biciclete propuse a fi amenajate în lungul DC 8 vor avea următoarea structură rutieră: - 4 cm strat de uzură din beton asfaltic BA16rul50/70 (EB16rul50/70) - 10 cm strat de bază din piatră spartă sort 0-63 - 15 cm strat de fundație din piatră spartă sort 0-63 - 7 cm strat suport din nisip.
 
Lungimea totală a proiectului este de 3.347 de metri.
 
Persoanele ce deţin funcţii de decizie din cadrul autorității contractante sunt:
 
Georgescu Gheorghe-Daniel – Primar;
Feodorof Mihai – Viceprimar,
Ivan Georgiana – Secretar general delegat,
Narcis Savin - Arhitect sef
Crăciun Nicolae – consilier,
Crăciun Victoraș Bogdan – consilier,
Ciobănel Nicolae – consilier,
Alecsoiu Adriana– consilier,
Dumitru Marius – consilier,
Enacache Fevronia Liliana – consilier,
Guzu Dan-Gabriel – consilier,
Maricoiu Ionuț Călin – consilier,
Rață Cristina – consilier,
Tutea Costel – consilier,
Vlădescu Ștefan-Răzvan– consilier,
Vladescu Nicolae – consilier.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Licitații Constanța
Primăria Limanu organizează licitație pentru modernizarea mai multor străzi (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii