Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzactia de schimb valutar se poate anula, in cel mult 24 de ore

ro

24 Dec, 2009 03:26 3204 Marime text
casa_de_schimb_valutar_01.jpgPe 17 decembrie a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul 632/2009 privind activitatea caselor de schimb valutar.

Potrivit directorului coordonator al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Dionisie Culeţu, noul ordin aduce modificări importante în ceea ce priveşte activitatea de schimb valutar. Cele mai multe, şi care mulţumesc consumatorii se regăsesc la articolul 7, unde se precizează că aceştia îşi pot primi banii înapoi, dacă după efectuarea tranzacţiei constată că preţul afişat pentru valută diferă de cel de pe bonul fiscal: „Consumatorul, în cazul în care constată neconcordanţa între cursul valutar afişat şi cel menţionat în formularul de acceptare a tranzacţiei sau pe bonul fiscal, are dreptul de a solicita, în scris, în cel mult 24 de ore, anularea tranzacţiei".

Ordinul intră în vigoare în termen de 30 zile de la publicare şi abrogă Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor numărul 448/2009, privind activitatea caselor de schimb valutar.

Dionisie Culeţu precizează însă, că înainte de intrarea în vigoare a acestui ordin, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa va organiza o acţiune de consiliere a operatorilor economici care desfăşoară acest tip de activitate la nivelul judeţului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii