Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzactiile cu terenuri aproape nu mai exista

ro

28 Oct, 2009 02:23 2193 Marime text
panorama_constanta.jpgPotrivit portalului imobiliar www.TopEstate.ro, care a realizat o radiografie a preţurilor terenurilor din Constanţa, piaţa de profil din această zonă duce, în continuare, lipsă de tranzacţii. Unul dintre motivele pentru care clienţii au renunţat, cel puţin momentan, la achiziţionarea unui teren este incoerenţa ofertelor. Potrivit acestui portal, încă se găsesc oferte care sar de o mie de euro metrul pătrat, în condiţiile în care, în mod normal, preţul de vânzare, mai ales al loturilor de mari dimensiuni, este justificat doar de realizarea unui proiect.

În prezent, experţii susţin că tranzacţiile cu terenuri sunt întâmplătoare: „Nu mai putem vorbi despre o regularitate, un ritm al tranzacţiilor pe acest segment, sau de un volum al lor. Dacă în urmă cu doi ani puteai să te lansezi în estimări de genul, în zona X se vor face vânzări, acum acest lucru nu mai este posibil", sunt de părere reprezentanţii www.TopEstate.ro.

Un ajutor bun pentru potenţialii cumpărători este Indicatorul Imobiliar Online, pus la dispoziţie de www.TopEstate.ro. De exemplu, cine caută teren în oraşul Constanţa trebuie să cunoască faptul că, potrivit Indicatorului, preţul mediu este 151 de euro pe metrul pătrat. Totuşi, există şi oferte de terenuri care sar de 1.300 de euro metrul pătrat, în centrul oraşului.

Ofertele de terenuri aflate în extravilan, precum în zona Ovidiu, au valori medii de 30 de euro, dar pot ajunge până la 65 de euro metrul pătrat, iar în zona plajei Corbu, preţul variază între 4 şi 20 de euro metrul pătrat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii