Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei cazuri de infecție cu virusul West Nile, confirmate la pacienți internați la Spitalul Suceava

ro

20 Aug, 2024 14:27 290 Marime text
West NilleTrei cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost confirmate de DSP Suceava la pacienți internați la Spitalul Suceava. Conform unui comunicat al DSP Suceava un pacient în varstă de 83 ani a decedat din cauza afecțiunilor cronice grave, iar un altul, de 88 de ani, se află în stare gravă.

Potrivit DSP Suceava persoanele diagnosticate au vârstele cuprinse între 81 și 88 ani și sunt din Fântânele, Suceava și Bosanci.

"Pana la data actuala avem 3 cazuri confirmate de infectie cu virusul West Nile. Pacienti de 81,83 si 88 de ani care s-au prezentat pt febra, cefalee, sindrom confuzional fiind diagnosticati cu meningita, caz in care pentru identificarea agentului patogen se face punctie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ).

În urma analizei LCR-ului s-a identificat virusul West Nile la toti 3 pacienti. Pacientul de 81 de ani a avut evolutie favorabila si a fost externat pe 17.08, pacientul de 83 de ani avand si alte comorbiditati a decedat, din pacate, în cursul zilei de ieri din cauza agravarii patologiilor asociate, iar pacientul de 88 de ani internat pe 29.07 a avut evolutie nefavorabila cu agravarea starii generale si transfer in ATI pe 01.08 starea acestuia fiind în continuare grava", au transmis reprezentantii DSP Suceava.


Conform sursei citate s-a solicitat celor 3 primării să ia măsuri pentru dezinsecţie. 

Citește și

Zeci de cazuri de infectare cu virusul West Nille din luna iunie până acum 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii