Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei zile de sărbătoare Programul pregătit de administraţia locală pentru Zilele Oraşului Hârşova

ro

21 Sep, 2011 03:14 6003 Marime text
Harsova_primar_Tudor_Nadrag_005.jpgPentru acest sfârşit de săptămână, autorităţile locale din Hârşova, conduse de primarul Tudorel Nădrag, au pregătit un program special cu ocazia sărbătoririi Zilelor Oraşului, care, în ultima zi a evenimentului, vor coincide şi cu Ziua Recoltei. De altfel, această sărbătoare a devenit o tradiţie pentru hârşoveni, zona fiind recunoscută pentru culturile bogate şi pentru oamenii gospodari.

Activităţile dedicate Zilelor Oraşului vor debuta vineri, de la ora 9.00, cu câteva concursuri sportive de handbal şi baschet, care se vor ţine în Sala de Sport „Port", urmate de la ora 10.30 în Piaţa „1 Decembrie" cu un concurs de desene pe asfalt, care vor fi realizate de preşcolarii de la grădiniţele „Tic Pitic" şi „Prichindel", iar de la ora 11.00, la Biblioteca din localitate se va celebra împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii orăşeneşti. În plus, administraţia locală a inclus în programul dedicat Zilelor Oraşului şi aniversarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Deschiderea oficială a Zilelor Oraşului, ediţia a VIII-a, va avea loc la ora 16.00 şi va debuta cu o defilare a fanfarei Academiei Navale „Mircea cel Bătrân", urmată de un spectacol susţinut de ansamblurile folclorice din oraş, de solişti de muzică uşoară şi de trupe de dans. Printre invitaţi se numără ansamblurile folcloric „Carsium", „Ciobănaşul" - Ciobanu, „Doina Dobrogei" - Medgidia. De la ora 19.00, artişti renumiţi precum Ionuţ Galani, Mircea Cazan, Andra, Alex Velea şi Taraful Flora vor susţine recitaluri de excepţie pe scena amenajată special pentru această ocazie în centrul oraşului. Cea de-a doua zi a evenimentului va debuta cu concursuri sportive de handbal şi baschet, urmate de un concurs de table şi şah, la care participă pensionarii, de partide de fotbal la juniori şi seniori, iar de la ora 16.00 pe scenă vor evolua Ansamblul turco-tătar Karasu - Medgidia, Ansamblul aromân „Veria" - Techirghiol, ansamblul „Prietenia" - Mihail Kogălniceanu, Ansamblul „Româncuţa" - Ovidiu, Ansamblul Comunităţii elene Constanţa „Elpis", urmat de un spectacol susţinut de artişti profesionişti precum Viorica Macovei, Anda Adam, Costi Ioniţă şi ansamblul „Doina Dobrogei". Seara se va încheia cu o discotecă în aer liber în Piaţa „1 Decembrie".

Ultima zi a evenimentului este dedicată Zilei Recoltei, o sărbătoare dedicată sporului anului agricol ce este pe sfârşite. Evenimentele vor debuta cu un spectacol susţinut de ansamblurile folclorice „Ţărăncuţa" din Independenţa, „Mugurelul" din Cernavodă, urmate de o expoziţie gastronomică la Casa de Cultură din localitate şi de un spectacol în care vor evolua ansamblul folcloric „Baladele Deltei", Ion Amititeloaie, Mariana Edulescu, Petrică Mâţu Stoian şi Constantin Enceanu. Ziua Recoltei se încheie cu o întâlnire cu fiii oraşului, la Restaurant „Carsium".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii