Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trofeul Steaua Dunarii a ramas in Cernavoda

ro

27 Oct, 2009 02:27 1958 Marime text
Ce-a de-a doua ediţie a Festivalului de muzică uşoară Steaua Dunării, găzduit week-endul acesta de oraşul Cernavodă, a fost câştigată tot de o localnică. Trofeul a fost acordat Roxanei Gheorghe, de 16 ani, elevă în clasa a X-a la Liceul Energetic.

Participarea la această ediţie a festivalului nu este doar o simplă întâmplare. Roxana a câştigat şi ediţia trecută a acestui festival, iar în plus, tânăra şi-a etalat talentul la mai multe concursuri muzicale pentru copii şi tineri din întreaga ţară.

Steaua Dunării a atras în acest an concurenţi cu vârste cuprinse între şase şi 18 ani, din toate colţurile României, dar şi din Bulgaria şi Republica Moldova. Majoritatea dintre ei nu au fost la prima experienţă de acest gen. Ei sunt câştigătorii mai multor premii şi trofee, iar vocea lor a uimit şi încântat juriul prezent la Cernavodă.

Festivalul Steaua Dunării este împărţit pe trei categorii de vârstă: 6 - 9 ani, 10 - 13 ani şi 14 - 18 ani. Cei 30 de concurenţi prezenţi anul acesta au încântat auditoriul, sâmbăta trecută, cu câte două melodii.

A doua zi, duminică seară, a avut loc gala laureaţilor, care s-a deschis cu un recital al sopranei Daniela Vlădescu.

Diplomele nu au fost singurele câştiguri ale copiilor, ei au primit şi premii în bani. Astfel, la prima grupă de vârstă, câştigătoarea premiului I, Lavinia Rusu, în vârstă de opt ani, din Chişinău, a primit 400 de lei. Premiul II, în valoare de 300 de lei, a fost câştigat de Bianca Niţă, de nouă ani, din Constanţa, iar premiul III, de 200 de lei, a fost acordat brăilencei Crina Ivan, de şase ani. La aceeaşi categorie, juriul a acordat un premiu special Gabrielei Jordanova, de 6 ani, din Russe - Bulgaria.

Premiile la cea de a doua categorie de vârstă au fost acordate de soprana Daniela Vlădescu. Premiul I a fost câştigat de Diana Brescan, din Chişinău, premiul II - de Andreea Cristina Dragu, din Constanţa, iar premiul III - de Alina Şerban, din Cernavodă.

Premiile la categoria a treia de vârstă au fost acordate de preşedintele juriului, compozitorul Viorel Gavrilă. Aici, premiul I a fost câştigat de Ioana Gherghina, din Bucureşti, premiul II - de Guzga Alina, din Cernavodă, iar premiul III - de Dragomir Alina, din Mangalia.

Potrivit organizatorilor, Festivalul de muzică uşoară Steaua Dunării îşi propune să promoveze muzica uşoară de calitate şi să descopere talente din rândul copiilor şi tinerilor. Pentru anul viitor, aceştia au promis că vor invita tineri şi din oraşele europene riverane Dunării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • din cernavoda 27 Oct, 2009 07:16 normal ca aici nu o sa gasim comentarii ....de bine s-au de rau...toti handicapatii vad si comenteaza numai atat ce pot ei ....cap mare si creer mic ..accidente..violuri etc.sa aveti ce va doriti...