Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trupa Hara, finalistă în competiția internațională InterContinental Music Awards, de la Los Angeles - SUA

ro

02 Jul, 2024 15:29 243 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Flavius Buzilă









Solistul Trupei Hara, Flavius Buzilă, a declarat, marţi, că formaţia sa a fost selectată pentru a intra în finala prestigioasei competiţii internaţionale InterContinental Music Awards, de la Los Angeles (SUA), cu trei piese de succes: Noapte Albă, Rollercoaster şi Sărbătoare, această competiţie fiind una de promovare a talentelor şi creaţiei originale din întreaga lume, conform Agerpres.

„Sunt fericit şi onorat să vă anunţ că Trupa Hara este finalistă cu trei piese într-o mare competiţie internaţională, InterContinental Music Awards, Los Angeles, SUA! Suntem cu atât mai bucuroşi cu cât este vorba de prima noastră participare în această competiţie care promovează talentele şi creaţia originală din lumea întreagă. Piesele noastre care au ajuns în finală sunt finaliste sunt 'Sărbătoare', la categoria BritPop, 'Rollercoaster' şi 'Noapte Albă' la categoria European Folk. Finala va fi în 25 august. E un concurs de creaţie şi mi s-a părut foarte interesant, mai ales că se numeşte InterContinental Music Awards. Au pus accentul cumva pe specificul fiecărui continent. Cele trei piese le-am scris toate pe Europa, fiindcă de aici provenim, iar ei le-au inclus în aceste două categorii, BritPop şi European Folk, ei numind folk ceva ce are şi influenţe folclorice din ţara respectivă. În finala de la BritPop ne-am văzut doar pe noi şi în cea de la European Folk suntem cinci piese, Trupa Hara cu două piese şi încă alte trei piese", a declarat Flavius Buzilă.


Solistul Trupei Hara a spus că a primit vestea că cele trei piese au fost selectate în finală prin e-mail, juriul fiind compus din profesionişti recunoscuţi din domeniul muzicii internaţionale.

„Ne-am înscris acum câteva luni, înscrierea s-a făcut online după ce am văzut o reclamă la competiţie pe Internet, la alţi muzicieni pe care îi urmăresc. Muzicienii străini recomandau competiţia, spunând că e o treaptă foarte bună să ajungi în mediul muzicii internaţionale. Competiţia îşi are baza la Los Angeles, în Statele Unite, iar cei care organizează şi fac parte din juriu sunt toţi profesionişti din muzică, din zona de producţie, de management, de compoziţie, oameni care au lucrat cu staruri din muzica internaţională. Am înţeles că au creat competiţia aceasta tocmai ca să găsească talente, artişti care încă nu sunt cunoscuţi pe piaţa internaţională şi ei vor să-i descopere", a precizat Flavius Buzilă.


Trupa Hara este formată din Flavius Buzilă (voce, chitară), Nunu Racris (tobe), Andrei Bălaşa (chitară), Mihai Andriţcu (vioară) şi Andrei Stoi (percuţii, bass), iar piesa cu cele mai multe vizualizări pe Youtube este 'Noapte Albă', lansată în premieră în 23 martie 2023.
 
 
Citește și
Preşedintele Asociaţiei Hara, care a ratat licitaţia pentru „Ziua Constanţei 2016“, premiat în SUA la Akademia Music Awards (VIDEO) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii