Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Gheorghe concerteaza la Casa de Cultura

ro

03 Dec, 2009 00:58 1761 Marime text
tudor_gheorghe.jpgPe 19 decembrie, la ora 18.00, maestrul oferă constănţenilor spectacolul intitulat „Degeaba...?!", „Un concert rescris după 20 de ani", „Un concert ca şi România, cu disperare, cu frustrare, dar şi cu iertare şi speranţă", aşa cum este prezentat pe afiş.

Alături de maestrul Tudor Gheorghe se vor afla 74 de instrumentişti, 60 de corişti şi o trupă rock, care vor evolua sub bagheta orchestratorului şi dirijorului Marius Hristescu.

Tudor Gheorghe vine la Constanţa doar de câţiva ani, însă căldura cu care a fost primit şi sălile pline îl fac să revină mereu cu toată inima.

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa, Gheorghe Ungureanu, îşi aminteşte că maestrul a venit pentru prima oară la Casa de Cultură a Sindicatelor în 2003. „Am fost numit director în 2002 şi am insistat mult să-l aduc la Constanţa pe Tudor Gheorghe, deoarece sunt şi eu fan al acestuia şi în 2003 am reuşit", a precizat Gheorghe Ungureanu.

Totuşi, recunoaşte că la început nu a fost foarte uşor să umple sălile cu constănţeni deoarece „oamenii nu erau învăţaţi" să meargă nici la concerte ale marilor valori din România, nici la spectacole de teatru. De aceea, iniţial s-au vândut bilele prin organizaţiile sindicale.

Constănţenii s-au îndrăgostit însă de Tudor Gheorghe şi de muzica acestuia, iar după primul spectacol din 2003, a revenit la Constanţa de două ori pe an, în săli mereu pline. „A intrat în sufletul constănţenilor. Vine ca la el acasă la Casa de Cultură. Aşa de bine se simte", a precizat Gheorghe Ungureanu.

Mai mult, de când Tudor Gheorghe a început să vină la Constanţa, acesta petrece destul timp la malul mării, mai ales că şi-a făcut şi prieteni aici. Directorul Casei de Cultură ne-a mărturisit că una dintre plăcerile maestrului este să meargă desculţ prin nisip şi să compună.

Biletele pentru acest spectacol costă între 80 şi 100 de lei. Deşi au fost disponibile în jur de 730 de bilete, aproximativ 500 dintre ele s-au vândut deja.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii