Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Festivalul Borşului Lipovenesc a atras 87.000 de vizitatori în prima zi (VIDEO)

ro

22 Sep, 2024 16:35 577 Marime text
87.000 de vizitatori au ajuns în prima zi la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca, județul Tulcea.

87.000 de vizitatori în prima zi la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca.

Mereu bucuroși de oaspeți!- transmite primăria pe pagina de socializare. 

"Noi ne-am pregătit pentru un număr mare de turiști, dar estimam că mutarea datei festivalului după începerea școlilor, din motive independente de noi, va face ca audiența de anul acesta să fie ceva mai scăzut decât cea din 2023. Iată, însă, că Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a devenit un mic fenomen național.

Suntem mereu fericiți să primim oaspeți, mai ales când aceștia vin să împărtășească alături de noi tradițiile și gastronomia locului, precum și bucuria adusă de muzica de calitate”, a precizat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Potrivit IJJ Tulcea, în perioada 21-22 septembrie, în zona Portului Turistic Jurilovca, se desfășoară Festivalul Borșului Lipovenesc, eveniment unde au loc o serie de manifestări cultural-artistice, constând în spectacole de muzică și dans, încheiate cu focuri de artificii. De asemenea, în port se vor desfășura și activități de alimentație publică, comerț stradal și agrement, în scopul promovării tradițiilor și preparatelor culinare specifice Deltei Dunării.
Jandarmeria Tulcea recomandă participanților să respecte indicațiile jandarmilor și restricțiile impuse de organizator, să nu pătrundă cu autoturismele sau bicicletele în zona de desfășurare a evenimentului, pentru că accesul va fi strict pietonal, să nu pătrundă în zona delimitată cu garduri  și să nu folosească lanternele cu laser pe timpul evenimentului. Pentru a evita situațiile de furt, Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor să manifeste răbdare și să evite aglomerația în zona agenților economici, iar în cazul găsesc bunuri pierdute, să le predea jandarmilor din dispozitiv. De asemenea, dacă participanții la acest eveniment, observă săvârșirea unor fapte antisociale, pot solicita sprijinul jandarmilor din dispozitiv sau pot apela la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Atragem atenția că în conformitate cu prevederile Codului Aerian este interzis zborul dronelor deasupra adunărilor de oameni organizate în aer liber, la o înălțime mai mică de 300 m față de orice obstacol fix situat pe o rază  de 600 m de la aeronavă. Încălcarea acestor prevederi legale atrage sancțiuni contravenționale, iar în situația în care proprietarul dronei nu posedă documentele de certificare prevăzute de lege, fapta sa constituie infracțiune“ - au precizat reprezentanții IJJ Tulcea.
La acest eveniment, jandarmii au în atenție prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.


Sursa foto-video: Facebook/ Primăria Comunei Jurilovca

Citește și:

Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca, județul Tulcea, în atenția jandarmilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii