Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Mai mulți operatori economici de pe raza municipiului, verificați. Ce au constatat oamenii legii

ro

11 Feb, 2021 14:20 1360 Marime text
  • Pe raza municipiului Tulcea, a avut loc o acțiune pentru prevenirea și combaterea comercializării produselor contrafăcute.
La data de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia respectării legislației în domeniul protecției mărcilor și indicațiilor geografice.
 
În cadrul acțiunii au fost verificați operatori economici de pe raza municipiului Tulcea, pentru depistarea activităților ilegale din domeniul comercializării produselor contrafăcute.
 
În urma controalelor, a fost constatată o infracțiune la Legea 84/1998 privind protecția mărcilor și indicațiilor geografice, în cazul unui agent economic care oferea spre vânzare 84 de articole de îmbrăcăminte pentru care nu deținea certificate de conformitate cu originalul, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, produsele oferite spre vânzare, în valoare de aproximativ 4.355 de lei, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii