Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Zeci de tone de deşeuri feroase, confiscate de poliţişti

ro

14 Aug, 2024 12:23 189 Marime text
Mașini de poliție. Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
  • Acţiunea a fost făcută marţi cu sprijinul lucrătorilor Gărzii Naţionale de Mediu Tulcea, în cadrul Planului de Acţiune „Deşeuri”, în timpul acesteia constatându-se că societatea comercială ar fi desfăşurat alte activităţi economice decât cele pentru care era autorizată.
     
Poliţiştii tulceni au indisponibilizat 60 de tone de deşeuri feroase, sute de kilograme de acumulatori uzaţi şi peste o tonă de ulei uzat de la o societate comercială din satul Lunca, activitatea agentului economic fiind suspendată, se arată într-o informare făcută publică miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Acţiunea a fost făcută marţi cu sprijinul lucrătorilor Gărzii Naţionale de Mediu Tulcea, în cadrul Planului de Acţiune „Deşeuri”, în timpul acesteia constatându-se că societatea comercială ar fi desfăşurat alte activităţi economice decât cele pentru care era autorizată.

„În fapt, în cadrul societăţii comerciale s-ar fi desfăşurat activităţi de dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz, în mod ilegal, fapt pentru care, numeroasele deşeuri ar fi fost contaminate cu ulei uzat, devenind astfel deşeuri periculoase. Poliţiştii au descoperit 700 de kg de acumulatori uzaţi şi 1.200 de litri de ulei uzat pentru care nu s-ar fi luat măsuri de eliminare”, se arată în sursa amintită.


În urma controlului, a fost suspendată activitatea agentului economic şi au fost indisponibilizate 60.000 de kilograme de deşeuri feroase şi neferoase contaminate, 700 de kilograme de acumulatori uzaţi şi 1.200 de litri de ulei uzat, deşeuri periculoase ce urmează a fi eliminate.

Poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Oficial de la IPJ Constanța despre logistica precară de care ar dispune polițiștii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii