Turistii au ocolit litoralul Agentiile de turism au vandut mai putine bilete anul acesta
Turistii au ocolit litoralul: Agentiile de turism au vandut mai putine bilete anul acestaLa sfârşit de sezon, cu câţiva curajoşi care au profitat de oferte şi au ales să se bucure de soare pe litoral în luna septembrie, bilanţul agenţiilor de turism nu arată cum ar fi vrut directorii lor. Semnalele că turiştii au ocolit litoralul românesc în această vară vin atât din partea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), cât şi din cea a Direcţiei Judeţene de Statistică din Constanţa.
Criza pe de-o parte, serviciile care lasă de dorit şi preţurile piperate pe de altă i-au făcut pe turişti să renunţe să se mai întoarcă în staţiunile din Constanţa. Informaţiile centralizate de ANAT, privind cifrele de vânzări ale agenţiilor membre, arată că în acest sezon s-a înregistrat o scădere de 18 procente a încasărilor faţă de 2008. Se pare însă că aceste diminuări ale vânzărilor nu îi sperie pe directorii agenţiilor, dat fiind faptul că la începutul verii se estimase o scădere majoră. „Chiar dacă scăderile cu care ne confruntăm sunt clar mai mici decât ceea ce se preconiza la începutul sezonului estival, ANAT apreciază că trebuie să se ia în considerare cu maximă atenţie tendinţa de scădere cu care se confruntă destinaţia, pe fondul crizei economice, să se analizeze cauzele şi să se propună un set de măsuri necesare pentru a menţine atractivitatea destinaţiei în perspectiva sezonului estival 2010", a declarat Corina Martin, preşedinte al ANAT. Promovarea agresivă a programelor „Înscrieri timpurii 2010", „Litoralul pentru toţi" şi „Week-end pentru toţi" este una dintre soluţiile agenţiilor de turism pentru a readuce turiştii în staţiunile autohtone. De asemenea, se consideră că vor aduce un beneficiu facilităţile de tipul: doi copii au gratuit în cameră cu doi adulţi, taxe piscină, parcare incluse în tariful de bază, serviciile de tip umbrelă şi şezlong să nu se mai plătească pe plajă pentru turiştii cazaţi în hotelul de care aparţine zona respectivă, validarea şi implementarea Legii tichetelor de vacanţă şi biletele de odihnă şi cele de tratament acordate în prezent de Casa Naţională de Pensii să fie date prin intermediul agenţiilor de turism.
Turist de week-end
Datele Direcţiei Judeţene de Statistică din Constanţa arată, de asemenea, o scădere a numărului de persoane care aleg să-şi petreacă vacanţele pe litoralul autohton. Este vorba atât despre români, cât şi despre străini. Statistica arată că numărul turiştilor sosiţi la mare între ianuarie şi iulie 2009 a fost de 5.138,8 mii de persoane, faţă de 5.515,5 mii înregistrate în aceeaşi perioadă din 2008. De asemenea, s-a constatat că sejurul mediu a scăzut în acest interval de la 4,3 la 3,9 zile. Nici turiştii străini nu au mai fost interesaţi ca în alţi an de plajele însorite de la malul Mării Negre. Prin urmare, în primele şapte luni ale anului în curs, în staţiunile din judeţul Constanţa şi-au petrecut vacanţele 29,4 mii de turişti străini, cu 7,9 mii mai puţini faţă de aceeaşi perioadă a lui 2008.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- surmelis argentina pusa 22 Sep, 2009 10:09 Daca romanilor nu le place LITORALUL ROMANESC ,pot opta pentru LITORALUL BULGARESC, ma refer la BALCIC ,care doar este construit de REGINA MARIA a ROMANIEI. Sunt sigura ca daca ar fi trait in anii nostrii,ar fi luptat ca acest LOC ROMANESC sa fie folosit de romani, ca al lor nu ca la straini . Dar pentru a nu face RAZBOI intre cele doua state , trebuie sa se ajunga la un compromis ,care consta in faptul ca ROMANII sa aiba reduceri de 50% din chetuielile unui turist ,indiferent ca vine saptamanal sau numai in concediu vara.