Tutun şi Ziare SRL, în insolvenţă Sorin Strutinsky - „Am datoria de a apăra firma“ (document)
Tutun şi Ziare SRL, în insolvenţă: Sorin Strutinsky - „Am datoria de a apăra firma“ (document)
19 Nov, 2014 00:00
ZIUA de Constanta
6814
Marime text
Cei doi asociaţi ai societăţii Tutun şi Ziare SRL, Kld Services SRL şi Sorin Gabriel Strutinsky, au solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă.
Potrivit www.antitepari.ro, administratorul judiciar al debitorului Tutun şi Ziare SRL este Cătălina Vizitiu. Deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului Tutun si Ziare SRL a fost dispusă de Tribunalul Constanţa, prin Încheierea din data de 14/10/2014, în dosarul nr. 6824/118/2014. Potrivit încheierii, „debitorul Tutun şi Ziare SRL are obligaţia ca, în termen de zece zile de la deschiderea procedurii, să depună la dosarul cauzei documentele prevăzute la art. 67 alin.(1) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă“, scriu cei de la www.antitepari.ro. Creditorii debitorului Tutun şi Ziare SRL trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală a acestuia prin depunerea cererii de admitere a creanţei. Termenul pentru întocmirea si afisarea tabelului definitiv al creanţelor este 12 ianuarie 2015. Termenul-limită de depunere a opoziţiilor la hotărârea de deschidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este de zece zile de la primirea notificării. Se notifică faptul că prima Adunare a Creditorilor va avea loc la sediul ales al administratorului judiciar din Constanţa, strada Ion Roată nr. 3, judeţul Constanţa (sediul social al debitorului Tutun şi Ziare SRL), în data de 23 decembrie, ora 12, având ca ordine de zi: prezentarea situaţiei debitorului, desemnarea Comitetului Creditorilor, confirmarea administratorului judiciar numit provizoriu de judecătorul sindic şi stabilirea onorariului acestuia. Administratorul judiciar va prezenta creditorilor stadiul procedurii de insolvenţă a SC Tutun si Ziare SRL în rapoartele lunare de activitate, pe care le va depune la dosarul de fond şi le va publica în BPI. Administratorul judiciar propune, în cadrul primei sedinţe a Adunării Creditorilor, alegerea unui comitet format din trei creditori, dintre primii 20 de creditori cu drept de vot, dintre cei deţinând creanţe ce beneficiază de cauze de preferinţă, creanţe bugetare şi creanţe chirografare, cele mai mari în ordinea valorii, şi care se oferă voluntar, selecţia fiind efectuată prin întrunirea acestor criterii cumulative pe baza celui mai mare procentaj de vot din valoarea creanţelor prezente. Administratorul judiciar provizoriu CII Vizitiu Cătălina propune creditorilor confirmarea sa cu un onorariu pentru perioada cuprinsă de la deschiderea procedurii şi până la întocmirea planului de reorganizare de 1.500 de lei/lună fără TVA (neplătitor de TVA). După depunerea tabelului definitiv, administratorul judiciar va propune şi negocia cu creditorii onorariul pentru perioada planului de reorganizare. Creditorii pot fi reprezentaţi în cadrul adunării prin împuterniciţi, cu procură specială autentică sau, în cazul creditorilor bugetari şi al celorlalte persoane juridice, cu delegaţie semnată de conducătorul unităţii, mai precizează www.antitepari.ro.
I-am solicitat un punct de vedere lui Sorin Gabriel Strutinsky cu privire la declanşarea procedurii de insolvenţă a SC Tutun şi Ziare şi la viitorul angajaţilor firmei. Omul de afaceri ne-a răspuns, prin intermediul unui MMS: „Eu nu comentez, explic: 1. Insolvenţă nu înseamnă lichidare. 2. Am datoria de a apăra firma prin declanşarea acestei proceduri, în momentul de faţă. 3. În situaţie de faliment, dacă se ajunge, o firma va disponibiliza angajaţii. Statul, care încasează destui bani pe tot felul de impozite, de la angajaţi şi angajatori, le va plăti ajutorul de şomaj o perioadă. În această perioadă, oamenii au datoria să-şi găsească loc de muncă, prin agenţiile statului sau prin discuţii directe cu alţi angajatori. Este un fapt care se întâmplă adesea în toate societăţile de pe mapamond. România nu face excepţie, dimpotrivă, societăţile româneşti sunt cele mai expuse riscurilor de piaţă. 4. Statul în loc să încerce să protejeze firmele, să creeze locuri de muncă, reuşeşte să le distrugă, una câte una; adică dacă eu am de încasat (căci am livrat marfă) de la x firme şi ei blochează conturile la y firme, acei bani nu-i mai pot încasa cel puţin o perioadă; între timp nu le mai dau marfă, firma respectivă dispare, dar dispare şi posibilitatea ca eu să mai încasez de la ea. Adică punem cruce acestor bani. Dacă marginea comercială este considerabilă, rezişti, dacă nu, după o perioada probabil că e mai bine să te opreşti pentru că ajungi în această situaţie tu însuţi. 4. Firmele protejate de statul român în acest moment sunt multinaţionalele, românii sunt CĂLCAŢI ÎN PICIOARE de tot felul de controale, amenzi, penalităţi şi majorări, îndestulări din partea organelor statului român, centrale sau locale, sume NEREALE din care-şi constituie bugetele anuale, fără să realizeze că de fapt firmele mor. Activitatea de retail în România este la pământ din cauza creşterii costurilor, amenzilor (penalităţi etc.) şi puterii mici de cumpărare. (a) statului. 5. Este foarte uşor să fii macroeconomic pe plus, ca stat, când înregistrezi exporturi de Dacia şi Ford, sau componente auto (dar cât din această valoare rămâne în ţară?), din agricultură (atunci când timpul te ajută) şi să echilibrezi bugetul apoi cu sumele trimise în ţară de (acum probabil vreo 4,3 mld euro) de românii noştri de pe afară“.
Din datele Registrului Comerţului
Tutun şi Ziare SRL a fost înfiinţată în anul 2007 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Firma are un capital social de 20.000 de lei, integral vărsat, compus din 2.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: Kld Services SRL (sediul în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17), care deţine 20 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%, şiSorin Gabriel Strutinsky, născut în 1967, în Botoşani, care deţine 1.980 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%. Administratorii societăţii sunt Sorin Gabriel Strutinsky şi administratorul judiciar Cătălina Vizitiu. Activitatea principală a societăţii este legată de „comerţul cu ridicata nespecializat“. La rândul său, Kld Services SRL îi are ca asociaţi pe Gabriel Sorin Strutinsky, care deţine 396 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%, şi pe Mihaela Elvira Gherasim Tănase, care deţine patru părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%. Înfiinţată în anul 2009, firma are sediul în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17. Capitalul social subscris al societăţii este de 40.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 400 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 100 lei. Administratorul societăţii este Mihaela Elvira Gherasim Tănase. Activitatea principală a societăţii constă în „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.
Afacerile
În baza de date a Registrului Comerţului, Sorin Gabriel Strutinsky figurează ca făcând parte, de-a lungul timpului, şi din următoarele firme: ABC Press SRL, cu sediul în Ploieşti, Prahova, Beton Expres SRL, cu sediul în Constanţa, Conpress Advertising SRL, cu sediul în Constanţa, Conpress Group SRL, cu sediul în Constanţa, Consorţiu Antreprenorial Constanţa SRL, cu sediul în Constanţa, Energy Power Services SRL, cu sediul în Constanţa, Eolica Investments SRL, cu sediul în Constanţa, G Point Outdoor Advertising & More SRL, cu sediul în Voluntari, Ilfov, Ideea Contrast SRL, cu sediul în Sinoe, județul Constanța, KLD Services SRL, cu sediul în Constanța, M&D Farers Invest SRL, cu sediul în Constanța, Marin SRL, cu sediul în Ovidiu, Mediapress Investment SRL, cu sediul în Craiova, Mira Press SRL, cu sediul în Deva, North Bridge Energies SRL, cu sediul în Constanța, Pan Argeş Press SRL, cu sediul în Piteşti, Relax Bicaz SRL, cu sediul în Buhalnița, Neamț, Roca Oil SRL, cu sediul în Constanța, Sebring Consulting SRL, cu sediul în Constanța, Soti Cable Neptun, cu sediul în Constanța, Te-Press SRL, cu sediul în Târgovişte, Telegraf Advertising SRL, cu sediul în Constanța, Tutun şi Ziare Bacău SRL, cu sediul în Bacău, Tutun şi Ziare Botoşani, cu sediul în Botoşani, Tutun şi Ziare Neamț, cu sediul în Bacău, Tutun şi Ziare Retail SRL, cu sediul în Constanța, Xenoti SRL, cu sediul în Mamaia, la Complex Flora. Sanda Ciocoiu, cel de-al doilea asociat, mai figurează, în prezent, în SC Conpress Holding SRL şi în SC Conpress Security SRL, ambele cu sediul în Constanța. În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Mihail Cârgiog, cunoscut şi ca mentorul afacerilor trioului Mazăre - Constantinescu - Strutinsky, acesta s-a stins din viață în vara lui 2011.Citeşte şi
Imperiul se clatinăMai multe societăţi la care Strutinsky este acţionar au intrat în faliment
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii