Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea crede intr-o singura Bursa a Turismului Litoral

ro

16 Sep, 2009 02:01 1087 Marime text

Bursa de Turism Litoral - una dintre cele două care au loc săptămâna aceasta pe litoralul românesc - reuneşte la Mangalia, la Complex „Paradiso", aproape toţi hotelierii din sudul litoralului, de la Vama Veche şi până la Eforie. Foarte puţini dintre aceştia au venit cu temele făcute şi cu oferte concrete pentru anul viitor. Din declaraţiile organizatorului, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, anul viitor preţurile la cazare vor rămâne la nivelul celor de anul acesta.

Deocamdată, în prima zi a bursei, se pare că aceştia au tatonat terenul şi şi-au verificat şi concurenţa. Cei ce s-au decis să „arunce" pe piaţa de turism ofertele, au găsit şi facilităţi la plată pentru clienţi. Astfel, se propune turiştilor achitarea unui avans de la 20 până la 25% din valoarea contractului, cu termene de plată eşalonate (din martie până în iunie), valoarea finală urmând să fie aproximativ egală cu cea de anul acesta. Una dintre unităţile care şi-au pregătit tarifele pentru 2010 este şi gazda reuniunii de la Mangalia, Hotel „Paradiso". Aici, pachetul de şapte nopţi de cazare este 470 de lei în camera dublă şi 630 de lei în cea single, cu mic dejun, preţul incluzând TVA-ul, taxa hotelieră şi comisionul agenţiei.

La Bursa de Turism Litoral de la Mangalia sunt prezenţi la negocieri şi la semnarea contractelor cu agenţiile din ţară reprezentanţii societăţilor hoteliere din sudul litoralului. În privinţa „scindării" celor două burse de turism - cea de la Mangalia şi o a doua, „Bursa Litoral 2009", care va avea loc între 16 - 18 septembrie, la Mamaia, ministrul Elena Udrea afirmă că o concurenţă între nord şi sud, atâta timp cât este pozitivă, nu are de ce să „strice". „Ştiu că e vorba despre orgolii, dar dacă este o concurenţă productivă şi este în avantajul turismului, nu văd de ce să nu aibă loc două astfel de burse. Este însă mult mai bine dacă s-ar ajunge la un limbaj comun, iar bursele s-ar uni, având loc, alternativ, în fiecare an, la Mamaia şi la Mangalia", a arătat Elena Udrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii