Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 28 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR Vizita de rămas-bun a consulului general al Republicii Turcia la Constanța, la final de mandat

ro

28 Aug, 2024 09:35 232 Marime text
Luni, 26 august, o delegație a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, condusă de președintele Gelil Eserghep, a fost gazda consulului general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, cu ocazia încheierii mandatului în România.

La finalul celor patru ani de activitate la Constanța, Consulul General Emre Yurdakul a dorit să își ia rămas-bun de la comunitatea tătară din România, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu liderii acesteia. Oaspetele turc a transmis, cu acest prilej, salutul său și admirația față de etnicii tătari din România și i-a asigurat pe reprezentanții UDTTMR că va rămâne în continuare un prieten al comunității. Pe parcursul mandatului său la Constanța, consulul General Emre Yurdakul a participat la numeroase activități organizate de UDTTMR, relațiile cu organizația care îi reprezintă oficial pe etnicii tătari din România fiind una favorabilă cultivării legăturilor culturale și consolidării prieteniei româno-turce.



Referitor la activitatea consulului general Emre Yurdakul la Constanța, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a precizat că au fost patru ani în care organizația pe care o conduce și implicit comunitatea tătară din România au găsit un prieten adevărat în oficialul turc.
 

„Îi mulțumesc domnului consul general pentru prietenia pe care a manifestat-o față de comunitatea tătară pe parcursul celor patru ani petrecuți la Constanța, ne bucură faptul că ne-a asigurat de prietenia și de susținerea sa și pe viitor, iar la rândul nostru îi urăm mult succes în carieră”, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

Moment aniversar al UDTTMR - 10 ani de la reluarea tradiției organizării tepreșului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii