Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uimitor! Află cum fraudatorii folosesc Poșta Română pentru a-ți fura banii!

ro

28 Oct, 2024 16:33 184 Marime text
sursa foto: Facebook/ Poșta Română Atenție! Noi metode de înșelăciune sunt practicate de fraudatorii cibernetici!

E-mailuri false în numele ANAF!

ANAF avertizează contribuabilii asupra unei noi campanii de e-mailuri false transmise de pe adresa valorificare@anaf.pro. În aceste mesaje, destinatarii sunt informați despre o presupusă datorie și sunt îndemnați să facă plăți pentru a evita executarea silită.

ANAF NU trimite notificări despre creanțe prin e-mail. Informațiile oficiale sunt transmise doar prin Spațiul Privat Virtual (SPV) sau prin Poșta Română. Prin parteneriatul dintre Poșta Română și Ministerul Finanțelor, poștașul vă poate oferi informații despre eventualele datorii fiscale și vă poate înmâna documentele necesare în cadrul amnistiei fiscale. De asemenea, aveți posibilitatea de a achita aceste datorii direct poștașului, transmit reprezentanții Poștei Române. 

SMS-uri false în numele Poștei Române!

Cu această ocazie, vă reamintim și de tentativetele de phishing în numele Poștei Române în care fraudatorii cibernetici trimit SMS-uri în numele Companiei Naționale "Poșta Română". Modul de operare este simplu: primești un SMS care te informează că un colet nu poate fi livrat din cauza unor date incomplete. Mesajul include un link unde ești îndemnat să completezi informațiile personale și bancare. Dacă accesezi link-ul și furnizezi datele, banii îți sunt rapid sustrași din cont.

Poșta Română operează EXCLUSIV prin intermediul site-ului oficial www.posta-romana.ro și NU solicită niciodată clienților să furnizeze date cu caracter personal, informații bancare confidențiale, numere de card sau coduri PIN.

Rămâneți vigilenți, verificați sursa informațiilor și protejați-vă datele personale! Mai multe detalii: https://bit.ly/phishing-posta- a mai punctat sursa citată. 





Citește și:

Poșta Română - 162 de ani de tradiție și inovație în servicii poștale pentru întreaga țară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii