Uitaţi-vă şi minunaţi-vă ce proiecte au candidaţii Ce schimbări ar putea aduce parlamentarele în judeţ?
Uitaţi-vă şi minunaţi-vă ce proiecte au candidaţii: Ce schimbări ar putea aduce parlamentarele în judeţ?În rândurile ce urmează vom prezenta doar câteva dintre promisiunile făcute de candidaţii la alegerile parlamentare.
Apicultură pentru copiii orfani
Aşadar, zilele acestea se vorbeşte despre un proiect special pentru apicultură care să asigure, timp de un an, pregătire teoretică şi practică în domeniul apiculturii unui număr de 28 de copii orfani, proveniţi din centre instituţionalizate private. La sfârşitul stagiului, cei mai buni cinci copii vor primi câte 25 de familii de albine şi sprijin pentru implementarea unui proiect în cadrul Măsurii 141, iar ceilalţi 23 vor rămâne în portofoliul asociaţiei de apicultori pentru a fi integraţi în proiecte viitoare.
Legea achiziţiilor publice ar putea fi modificată
O altă temă de campanie o reprezintă modul în care se fac achiziţiile publice. Legea achiziţiilor publice trebuie urgent modificată astfel încât să se fure mai puţin, este ideea vehiculată în contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.
Revine ideea desfiinţării consiliilor judeţene
Proiectul reorganizării administrativ-teritoriale, dar fără a desfiinţa judeţele, ci doar consiliile judeţene, revine astfel în atenţia constănţenilor. Se reiterează în acest sens chestiuni legate de problema descentralizării. Prin acest proiect se doreşte ca autorităţile locale să scape de controlul ministerelor de la Bucureşti şi de cel al Consiliului Judeţean astfel încât banii de la bugetul de stat să nu mai vină de la consilii judeţene către primării ci direct la autorităţile locale. Astfel fiecare şef de autoritate locală va putea să facă politică aşa cum crede de cuviinţă şi nu politica judeţului, se arată într-un proiect ce reprezintă motiv de dispută între candidaţii la parlamentare.
Proiecte controversate
De asemenea, există la această dată între candidaţii la parlamentare păreri pro şi contra în privinţa trecerii Hergheliei Mangalia la Consiliul Judeţean Constanţa, precum există candidaţi care susţin dar şi care dezaprobă proiectul prin care Consiliul Local Constanţa, consiliile locale Mangalia, Agigea şi Năvodari şi CJC-ul vor deveni acţionare majoritare ale Portului Constanţa. Salvarea Cazinoului de la vânzare este un alt proiect controversat de campanie, întrucât o parte dintre candidaţii la parlamentare vor vânzarea acestei clădiri în vederea reabilitării, în timp ce alţii se opun acestei idei. Ultimul cuvânt în privinţa acestor proiecte ar trebui să-l aibă constănţenii întrucât de votul lor depinde soarta Hergheliei Mangalia, a Portului Constanţa şi a Cazinoului. Vor merge pe mâna candidaţilor care vor vânzarea Cazinoului, clădirea monumentală va fi vândută, ş.a.m.d.
Sprijin pentru biserici, turism, agenţi economici
Printre promisiunile electorale se numără acordarea de sprijin pentru construcţia lăcaşului de cult din Nisipari, dar şi punerea în valoare a potenţialului zonelor din Colegiul 2, a resurselor umane din turism şi agroturism, valorificarea produselor agricole şi animale din această zonă. Crearea locurilor de muncă cât şi susţinerea proiectelor de integrare profesională a tinerilor din Mihail Kogălniceanu, cât şi promovarea proiectelor economice care se derulează în acest segment, pe această unitate administrativ teritorială, este un alt proiect ce se vehiculează zilele acestea.
Vom avea reactoarele 3 şi 4 la Cernavodă?
Construirea reactoarele 3 şi 4 la Centrala Nuclearelectrica şi amenajarea depozitului de deşeuri slab şi mediu radioactive la Saligny sunt alte două proiecte care ar trebui să prindă contur după parlamentare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp