Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimatumul pentru primar de la PNL Matei - „Nu sperie Tucan ursul cu urzica" (document)

ro

09 Aug, 2011 01:09 2165 Marime text
Matei_Jean_Tucan_Nicolae_Matei_03.jpgAşa cum promiteau zilele trecute, liberalii năvodăreni i-au dat primarului Nicolae Matei un ultimatum în ceea ce priveşte data până la care trebuie să se decidă dacă semnează protocolul USL sau nu, 1 septembrie.

Cu o introducere pompoasă, în care povestesc despre parteneriat şi egalitate şi de adversarul lor politic, care este PDL-ul, liberalii vorbesc şi despre faptul că „poziţiile de afront, de forţă, în interiorul USL, sunt nefaste obiectivelor asumate şi a rezumatului preconizat slăbindu-ne în faţa PDL". Brusc, nicidecum în stilul liberalilor, semnatarul scrisorii, Jean Paul Tucan, îi transmite şefului PSD Năvodari faptul că, având în vedere că „a depăşit cu mult termenul acordat de către conducerea PSD Constanţa şi aţi beneficiat de clemenţa noastră pentru negocierea şi semnarea protocolului USL, credem că odată cu finalizarea sezonului estival şi cu ieşirea din atmosfera de vacanţă nu veţi mai apela la diferite tertipuri pentru neîndeplinirea reglementărilor stipulate în protocol". Cu alte cuvinte, timpul de gândire dat de liberali primarului Matei este până pe 1 septembrie. „După 1 septembrie, PNL Năvodari îşi rezervă dreptul de a-şi desemna un candidat propriu la funcţia de primar al oraşului Năvodari, cu respectarea protocolului USL", se arată în finalul comunicatului.

Despre această scrisoare, primarul Matei spune că ar fi fost mai indicat ca să poarte cu liberalii o discuţie liberă pe această temă, nu prin hârtii: „Sunt prea ocupat cu treburile oraşului ca să mă gândesc la ce vrea Tucan să facă, având mintea odihnită. Nu sperie Tucan ursul cu urzica. O să îmi fac ceva timp liber şi am să-l invit la o discuţie să vedem ce idei are, poate are idei bune având în vedere că are mintea odihnită", spune Matei.

Despre celelalte hârtii pe care Matei le-a primit de la PNL vinerea trecută, referitoare la sprijinul administraţiei năvodărene pentru a se construi un spital, Matei spune că această iniţiativă apare mereu cu un an înaintea alegerilor. „Tucan vrea un spital de nebuni şi el să fie şeful nebunilor. Au împărţit hârtii la presă, în loc să vină să stăm de vorbă", a conchis Matei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii