Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele aplauze pentru maestrul Jean Constantin „Era un spectacol" (galerie foto)

ro

29 May, 2010 02:21 2556 Marime text
cap_2.jpgRegretatul actor Jean Constantin a fost condus ieri pe ultimul drum de sute de constănţeni care l-au iubit şi l-au stimat pentru munca sa, dar şi de către familie, rude şi prieteni apropiaţi.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost scos din foaierul Teatrului Fantasio în aplauzele celor prezenţi şi în acordurile Fanfarei Militare şi a fost depus apoi la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel", unde IPS Teodosie a ţinut slujba de înmormântare. La ceremonia religioasă au luat parte şi cântăreţii de muzică grecească Ionuţ Galani şi Mircea Cazan, actorii Ion Dichiseanu, Romică Ţociu, Cornel Palade, Mirela Pană, compozitorul Dumitru Lupu cu soţia acestuia, Ileana Ciubotaru, PDL-iştii Puiu Haşotti şi Mihai Lupu, dar şi Claudiu Teliceanu, fostul şef al Direcţiei Judeţene pentru Tineret.

Maestrul a fost înmormântat în jurul orei 13.00 la Cimitirul Central, pe aleea principală, acolo unde şi-au aflat odihna veşnică şi alte personalităţi ale vieţii culturale constănţene, precum Oleg Danovski sau partenerul de scenă al lui Jean Constantin, Gelu Manolache, alături de care a format un celebru cuplu de revistă în Constanţa.

„Era o onoare să stai lângă el"

În drum spre cimitir, cortegiul funerar s-a oprit în Portul Tomis, pentru un moment de reculegere. Înainte de a fi înmormântat, sora maestrului a recitat o poezie dedicată acestuia.

„Eram la Cluj şi Cornel m-a sunat să îmi dea vestea. Nu mi-a venit să cred, aşa că l-am sunat pe cel mai bun prieten al său şi mi-a confirmat că Jean a murit. Acum trei săptămâni ne-am întâlnit cu Jean în Constanţa, când am avut un spectacol şi, ca de obicei, ne-a aşteptat cu saramură de peşte. Noi am fost mai apropiaţi faţă de el. Cine nu-şi dorea să fie prieten cu Jean? Era o mare onoare să stai lângă el. Jean era un spectacol, un eveniment, un fenomen. Jean era Jean şi atât...", ne-a spus Romică Ţociu, completat şi de Cornel Palade.

Numele Teatrului Fantasio ar putea să poarte în curând numele regretatului artist Jean Constantin. Din anul 1999, Jean Constantin este şi cetăţean de onoare al oraşului Constanţa, unde de altfel a şi locuit.

Jean Constantin a încetat miercuri după-amiază din viaţă, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa din Constanţa. Actorul a fost internat săptămâna trecută la secţia de terapie intensivă la Spitalul Fundeni, după ce a suferit un infarct. A fost transferat la Spitalul Judeţean Constanţa, dar a fost externat la cerere.

Jean Constantin s-a născut la data de 21 august 1928 în Techirghiol, judeţul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii