Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 03 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Năvodari a încălcat ordinul de restricție și i-a distrus mașina soției cu un topor

ro

03 Oct, 2024 16:17 169 Marime text
Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
În data de 03.10.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.10.2024, până la data de 01.11.2024 inclusiv,a inculpatului C.I.D.,cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, prev. de art. 47 alin. (2) din Legea 217/2003, cu referire la art. 31 alin. (1) lit. c) din Legea 217/2003, şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 alin (2) şi (3) din C.pen.
 
În concret,în cauză s-a reținut că la data de 23.09.2024, în jurul orei 17:30, în timp ce se afla la domiciuliul său, situat în oraşul Năvodari, unde locuieşte alături de soţie, de cei doi copii minori şi de părinţi, pe fondul consumului băuturilor alcoolice, în prezenţa copiilor, inculpatul C.I.D. a ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea persoanele vătămate C.M.şi C.A., mama, respectiv soţia sa. Ulterior inculpatul a luat în mâini un topor, cu care a ieşit pe strada din faţa imobilului, unde se afla parcat autoturismul soţiei sale, pe care l-a lovit în mod repetat cu unealta, distrugându-i caroseria. S-a reţinut astfel că prin acţiunile sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, a precizat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Urmare a evenimentelor sesizate, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Năvodari au emis un ordin de protecţie provizoriu,dispunând obligarea inculpatului de a nu se apropia la o distanţă mai mică de 100 de metri de cele două victime şi de locuinţa acestora şi totodată de a purta un dispozitiv de supraveghere electronică.
Cu toate acestea, în noaptea de 23/24.09.2024, în jurul orei 01.30, inculpatula încălcat obligaţiile menţionate, apropiindu-se la o distanţă mai mică de 100 de metri de locuinţa în care se aflau cele două victime. Lucrătorii de poliţie s-au sesizat ca urmare a alertelor emise de sistemul de monitorizare a dispozitivelor de supraveghere electronică şi l-au identificat în scurt timp pe inculpat în zona locuinţei, mai transmite sursa citată.

Astfel, exceptând cele două infracţiuni pentru care procurorul a propus luarea măsurii arestării preventive, inculpatul C.I.D. mai este cercetat în aceeaşi cauză pentru săvârşirea a două infracţiuni de ameninţare, prev. de art 206 alin. (1) din C.pen, şi a unei infracţiuni de distrugere, prev. de art. 253 alin (1) din C.pen.
 
La data de 03.10.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.10.2024, până la data de 01.11.2024 inclusiv, faţă de inculpatul C.I.D,  a încheiat sursa citată.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Oraşului Năvodari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.


Citește și:
Bărbat, reținut de polițiștii din Năvodari pentru săvârșirea mai multor infracțiuni



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii