Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Tulcea, mușcat de câinele fratelui său

ro

20 Sep, 2024 14:42 319 Marime text
 Câine, Sursa foto: IJJ Tulcea
 
Ieri, 19 septembrie 2024, în jurul orei 16:00, jandarmii tulceni au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că într-o curte din municipiul Tulcea, vecinul său a fost mușcat de un câine periculos din rasa Amstaff.
 
Potrivit unui comunicat pus la dispoziție de IJJ Tulcea, la fața locului, jandarmii au identificat un bărbat,în vârstă de 22 de ani, care a declarat că a fost mușcat în zona brațelor de către câinele fratelui său. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit că proprietarul câinelui, lăsase în grija fratelui său sarcina temporară de a avea grijă de animal.

Până la sosirea jandarmilor, câinele fusese închis, de către victimă și vecinul său, într-un țarc special din curte. Ulterior, victim a fost preluată de către un echipaj al Servicului de Ambulanță Județean pentru investigații de specialitate și îngrijiri medicale.
 
Jandarmii au întocmit actele de sesizarea organelor de urmărire penală pentru comiterea infracțiunii privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.
 
Inspectoratul de Jandarmi  Județean Tulcea atrage atenția asupra faptul că proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor periculoși trebuie să să aibă vârsta minimă de 18 ani, capacitate deplină de exercițiu și  să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei.
 

Neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei personane, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca, județul Tulcea, în atenția jandarmilor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii