Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 21 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cerb nărăvaș și simpatic face spectacol în fața camerei (VIDEO)

ro

21 Aug, 2024 11:46 162 Marime text
Cerb/ Sursa foto: captură video/Facebook/Regia Nationala a Padurilor Romsilva




Un cerb nărăvaș și simpatic, cu chef de bălăceală, face un adevărat spectacol în fața camerei de monitorizare a faunei instalată într-o pădure a Parcului Natural Apuseni.
 
Imaginile cu cerbul jucăuș au fost postate pe pagina de facebook a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.
 

„Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal. Este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, precizează Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

  
Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.
 
Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.
 


Citește și
Accident între o mașină și un cerb aproape de Mangalia, județul Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii