Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constãnţean este preşedintele Consiliului de supraveghere al AVAS

ro

27 Aug, 2012 01:17 2912 Marime text
enache_jiru_sursa_foto_zf.jpgDupã ce, la finalul lunii iulie, constãnþeanul Enache Jiru a fost numit, prin decizia 432 publicatã în Monitorul Oficial al României, secretar de stat în Ministerul Finanþelor, la finalul sãptãmânii trecute acesta a devenit preºedintele Consiliului de supraveghere ºi îndrumare a activitãþii Autoritãþii pentru Verificarea Activelor Statului (AVAS). Concret, în Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 611 din 24 august, a fost publicatã hotãrârea „privind revocarea ºi numirea unui membru al Consiliului de supraveghere ºi îndrumare a activitãþii Autoritãþii pentru Valorificarea Activelor Statului ºi pentru modificarea anexei la Hotãrârea Guvernului nr. 837/2004 privind organizarea ºi funcþionarea Autoritãþii pentru Valorificarea Activelor Statului".

Articolul 1 al acestei hotãrâri prevede cã membrul revocat din aceastã funcþie este Marius Cristian Sporiº, în vreme ce articolul 2 prevede cã noul membru în Consiliul de supraveghere a activitãþii AVAS, preºedintele acestuia, de fapt, este constãnþeanul Enache Jiru, reprezentant al Ministerului Finanþelor Publice.

Amintim cã Jiru a fost numit secretar de stat în Ministerul de Finanþe în locul lui Cristian Sporiº. Jiru a mai fost, însã, secretar de stat în acest minister pe timpul mandatului lui Mihai Tãnãsescu.

Cariera lui Enache Jiru a început la Banca Naþionalã a României, acolo unde a ocupat poziþia de director executiv al Departamentului de administrare a rezervelor internaþionale. Potrivit www.wall-street.ro, începând din 1998, Jiru a oscilat între funcþii publice ºi poziþii de conducere în mediul privat. Astfel, în 1998, el devine directorul trezoreriei BNP Dresdner Bank România. Doi ani mai târziu, este numit vicepreºedinte al CEC Bank. Dupã doar un an pãrãseºte acest post pentru a conduce, în cadrul ministerului Finanþelor, Trezoreria Statului.

Aºa cum se aratã www.wall-street.ro, în toamna lui 2004 este numit la conducerea Casei de Economii ºi Consemnaþiuni, ca preºedinte al bãncii, de aceastã datã, dar este înlocuit, câteva luni mai târziu, de Eugen Rãdulescu (martie 2005).

Constãnþeanul Enache Jiru trece drept unul dintre cei mai pregãtiþi bancheri de pe piaþã.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii