Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un electrician va primi despăgubiri din partea fostului angajator, pentru că a fost numit „chel”. Judecătorii spun că remarca este o hărţuire sexuală

ro

15 May, 2022 19:22 1609 Marime text
chelie Sursa foto Everypixel.com
  • Un judecător britanic consideră în urma unui proces că a spune despre un bărbat că este chel reprezintă o formă de discriminare, iar fapta poate fi considerată hărţuire sexuală.

Potrivit unei noi decizii a tribunalului britanic, dacă cineva îi spune la locul de muncă unui bărbat că este chel se consideră ca şi cum i s-ar adresa unei femei cu remarci despre sâni. 

Totul a început în urma unui proces dintre un electrician şi compania unde acesta fusese în trecut angajat, scrie The Guardian.

Tony Finn, care va urma să primească despăgubiri din partea fostului angajator, lucra de mai bine de două decenii la firma respectivă în momentul în care a fost demis.

Acesta a acţionat compania în judecată, în luna mai a anului 2021 şi a acuzat-o pe aceasta din urmă, printre altele, că a fost victima hărţuirilor sexuale venite din partea unui supervizor al fabricii. 

Reclamantul a spus că în timpul unei discuţii purtată cu doi ani înainte de a-şi pierde locul de muncă. supervizorul i s-a adresat spunându-i că este chel. Acest lucru i-a făcut pe judecători să analizeze în detaliu situaţia pentru a vedea dacă replica a fost o simplă insultă sau dacă o pot încadra ca fiind drept hărţuire sexuală.


Electricianul va fi despăgubit de fostul angajator

„Este dificil să conchizi altceva decât că domnul (Jamie) King a rostit acele cuvinte cu scopul de a viola demnitatea (lui Finn) și de a crea un mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator pentru el”, se arată în decizie.


În opinia instanței, există o conexiune între cuvântul „chel”, pe de o parte, și caracteristicile unui anumit sex, pe de alta. Iar referirile sexuale sunt interzise. Chiar dacă compania a argumentat că și femeile pot cheli, instanța a afirmat că fenomenul este prevalent printre bărbați.

Astfel, instanța a determinat că remarca făcută de supervizor este de natură să creeze un mediu intimidant pentru Finn și este legată de sexul acestuia. Despăgubirile pe care electricianul le va primi de la fostul angajator vor fi comunicate într-un termen viitor al procesului.

Sursa Observator News
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii