Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un măcelar crede că a găsit soluția la problema tot mai mare a ratonilor

ro

02 Nov, 2024 16:57 504 Marime text

Raton, Sursa foto: Pexels


Un măcelar din nord-estul Germaniei a venit cu ceea ce el crede că este o soluție inovatoare la problema tot mai mare a ratonilor din țară: transformarea acestora în cârnați și alte produse din carne, scris CNN.

Michael Reiss, un vânător care a înființat o măcelărie în Kade, la aproximativ 90 de kilometri (60 de mile) vest de Berlin, în 2022, a declarat miercuri pentru CNN că a dezvoltat ideea după ce a încercat să se gândească la un produs remarcabil pe care să îl ducă la Green Weekd, un târg alimentar internațional.

El și-a dat seama că ratonii care sunt uciși ca dăunători sunt pur și simplu aruncați la coș și a decis să întrebe oficialii locali dacă ar putea fi procesați și transformați în hrană.

După ce a primit undă verde, Reiss a început să-și facă „bile de raton”, chifteluțe făcute din carne de raton, despre care a spus că s-au dovedit a fi un succes la târg și cu clienții la magazinul său, care se numește Wildererhütte.

În curând, Reiss a vândut online, iar acum face un total de șapte produse din carne de raton, inclusiv salam.
„Suntem singurul loc din Europa care vinde carne de raton”, a spus Reiss pentru CNN.

„Oamenii vin de peste tot, uneori conduc 150 de kilometri (93 de mile) pentru a veni la magazinul meu și combină asta cu o excursie de o zi pentru că vor să încerce ratonul.”


Și nu este doar o noutate neobișnuită.
„Este bine primit. Niciodată nu am spus nimănui că este dezgustător sau că nu îl poți mânca. Sincer, tuturor le place”, a spus Reiss.
Cei tentați să încerce singuri ar putea fi încurajați și mai mult de ceea ce Reiss descrie ca un anumit grad de familiaritate.

„Ce gust are? Nu prea diferită de alte cărnuri pe care le cunoașteți. Nu are un gust prea unic. Este puțin mai moale decât altă carne”, a spus el.

„Dacă ai mânca doi cârnați, ai ști care dintre ele este raton. Dar dacă nu ai ști, nu ți-ai da seama că ceva este prea diferit.”
 
Reiss s-a fotografiat făcând un salam care conține carne de raton. 

În timp ce produsele de raton de la Reiss au devenit o atracție de noutate pentru vizitatorii Kade, ele sunt, de asemenea, un răspuns la o problemă serioasă, spune el.
După ce au fost introduși în Germania pentru a fi utilizați în fermele de blană în anii 1920, ratonii au fost eliberați pentru prima dată în sălbăticie în 1934, conform Naturii și Conservarea Biodiversității (NABU).


De atunci, mamiferele, care sunt foarte adaptabile și pot trăi în orașe și orașe, precum și în păduri și pajiști, s-au reprodus rapid. Acum se estimează că există aproximativ 2 milioane de ratoni în Germania, a raportat agenția de presă germană DPA, citând cercetători de la Universitatea Goethe din Frankfurt.

Animalele, care sunt originare din America de Nord, cântăresc de obicei aproximativ 10 kilograme (22 de lire sterline), dar masculii mari pot ajunge la 20 de kilograme (44 de lire sterline).

Ele reprezintă acum un pericol pentru biodiversitatea internă, în special pentru reptilele și amfibienii pe care îi mănâncă, potrivit Societății de Cercetare a Naturii Senckenberg din Germania. Acesta este impactul lor asupra speciilor pe cale de dispariție, încât unii au cerut ca populațiile de raton să fie gestionate.

NABU, una dintre cele mai mari și mai cunoscute societăți de conservare din țară, spune că vânarea lor nu este soluția. Deși au fost protejați inițial, ratonii pot fi vânați acum în aproape toate statele germane, dar modul în care să îi tratăm rămâne controversat.

În schimb, ar trebui luate măsuri pentru a proteja mai bine speciile pe cale de dispariție în general, ceea ce înseamnă că ar fi mai puțin expuse riscului de raton, spune grupul.

Citește și:
Explozie pe autostrada A7! O persoană a decedat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii