Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un minor de 7 ani, agresat sexual de un alt minor de 13 ani în incinta unei școli din Buzău

ro

02 Oct, 2024 15:10 185 Marime text
Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău a demarat cercetări după ce un minor ar fi fost agresat sexual în incinta unei unităţi de învăţământ, potrivit agerpres.ro.

Conform unor surse judiciare, minorul agresat ar avea vârsta de 7 ani iar presupusul agresor 13 ani, ambii din cadrul Şcolii Glodeanu Siliştea.
"Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că fiul său minor ar fi fost agresat. Din primele discuţii purtate de poliţişti cu mama care a făcut sesizarea a reieşit că, în timp ce s-ar fi aflat în incinta unei unităţi de învăţământ, în pauza dintre cursuri, fiul său minor ar fi fost agresat sexual de către un alt elev", informează IPJ.

Poliţiştii desfăşoară cercetări sub coordonarea procurorilor pentru stabilirea situaţiei de fapt.
"În cauză au fost demarate cercetări, sub coordonarea parchetului, urmând a fi efectuate şi expertizele specifice unor astfel de cazuri, conform procedurii, pentru a stabili dacă aspectele sesizate se confirmă şi în vederea încadrării juridice a faptei, cu exactitate. De asemenea, a fost informat Biroul Siguranţă Şcolară pentru măsuri specifice, conform competenţelor", a transmis sursa citată.

În paralel, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a dispus măsuri până la definitivarea anchetei desfăşurată de poliţişti.
"Astăzi am trimis o echipă de control la şcoala din Glodeanu Siliştea să verificăm cele sesizate, până nu se termină ancheta aflată în derulare nu putem să ne pronunţăm asupra faptelor. Am trimis o comisie pentru a verifica dacă unitatea de învăţământ a luat măsurile care se impun, în sensul de a izola oarecum copilul presupus violat, de a supraveghea şi celălalt copil şi vedem rezultatele anchetei. Până atunci luăm măsurile conform regulamentului şi a legislaţiei", a declarat, inspectorul general şcolar al IŞJ, Daniela Palcău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii